the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Macao
  5. Millimeter Interior Design
  6. 2016
  7. House in Macau / Millimeter Interior Design

House in Macau / Millimeter Interior Design

  • 20:00 - 8 April, 2017
House in Macau / Millimeter Interior Design
Courtesy of Millimeter interior design
Courtesy of Millimeter interior design
Courtesy of Millimeter interior design
Courtesy of Millimeter interior design

Text description provided by the architects. This 11,000 square-feet house is located on Taipa Island in the Southern side of Macau. The owners live with one elderly and three children. Understanding the needs of the owners, the designer transformed the space into a more practical and suitable home for the family to settle in. 

House in Macau  / Millimeter Interior Design, Courtesy of Millimeter interior design
Courtesy of Millimeter interior design
Courtesy of Millimeter interior design
Courtesy of Millimeter interior design

Functionally, the designer relocated the staircase in the living area in order to create an effective and spacious living space for its owners. Apart from expanding the living area, the designer also designed two bedrooms for two sons, two sizable ensuite bedrooms for daughter and grandmother.  A full level for a master ensuite bedroom, with an open roof top sitting area as a sky garden with a spectacular sea view, a spacious walk-in closet, and stereo room. The designer purposely designed a study room in the basement for their three children. The study room is connected to the garden, but the full height wall in the existing garden has blocked all the natural sunlight and cannot reach into the basement. The designer demolished the wall and created an artistic staircase to link up the split garden, thus, allowing the sunlight to go into the reading room. The other side of the basement is a wine cellar which can store more than 500 bottles.

Courtesy of Millimeter interior design
Courtesy of Millimeter interior design

Conceptually, the designer used geometry form as main design concept.  The rectangular shape exterior in contrast with the curved lines used in interior area, creates an energetic movement through out the entire house. The whole house uses natural materials, veneer and marble for the walls and floor and a decorative green wall to embellish the home to create a natural ambience.

Courtesy of Millimeter interior design
Courtesy of Millimeter interior design
Ground Floor
Ground Floor

View the complete gallery

About this office
Millimeter Interior Design
Office
Cite: "House in Macau / Millimeter Interior Design" 08 Apr 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/867683/house-in-macau-millimeter-interior-design/> ISSN 0719-8884
Courtesy of Millimeter interior design

澳门住宅 / Millimeter Interior Design

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.