All
Projects
Products
Events
Competitions

Sarugaku / Akihisa Hirata

Sarugaku / Akihisa Hirata

Sarugaku / Akihisa Hirata Sarugaku / Akihisa Hirata Sarugaku / Akihisa Hirata Sarugaku / Akihisa Hirata + 8

  • Architects: Akihisa Hirata
  • Area Area of this architecture project Area: 538.0
  • Year Completion year of this architecture project Year: 2007

Text description provided by the architects. This is a set of commercial tenant building in Daikanyama, Tokyo.

From legal condition it was demanded to build several small volumes in narrow site, and we decided to make several volumes that seemed to be mountains.

Thereby valley-shaped space between mountains is formed, where people and displayed things will overflow. Each shop can enlarge itself on the mountain-shaped volumes.

Lengthwise windows extend over floors, and they seems all together straight from a certain direction.

It is also planned that windows penetrate volumes. Thereby each mountain-shaped volume is connected and people can experience mysterious time as if they walk in forest of illusion.

We aim at making vigorous buildings which acquires strength by overflowing with things and people.

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Tokyo, Japan

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Sarugaku / Akihisa Hirata" 30 Oct 2008. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/8237/sarugaku-akihisa-hirata/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.