the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Apartment Interiors
  4. Serbia
  5. Arhitektura Budjevac
  6. 2016
  7. AV Loft / Arhitektura Budjevac

AV Loft / Arhitektura Budjevac

  • 05:00 - 6 May, 2017
AV Loft / Arhitektura Budjevac
AV Loft  / Arhitektura Budjevac, © Andreja Budjevac
© Andreja Budjevac

© Andreja Budjevac © Andreja Budjevac © Andreja Budjevac © Andreja Budjevac + 17

Text description provided by the architects. The apartment is located in Niš, Serbia.  Its open-plan layout is mostly dictated by its tenant, a young male in his early 20s. The current layout is derived from two traditional apartments. All of the walls have been  torn down, leaving concrete beams and one  column. All the concrete has  been left exposed. The bathroom is the only space separated from the rest of the apartment and well hidden behind wooden panels which emulate a stack of beams, covering up the wardrobe as well as the bathroom door. 

© Andreja Budjevac
© Andreja Budjevac

The bedroom is gently separated  by a glass partition, which  can  be additionally screened with  a  curtain. 

Plan
Plan

The apartment's interior is extrovert in its nature, yet some of its elements are rather introverted. Made of  black  glossy particle  board, the kitchen is hidden behind the harmonica system. White island contrasts with the black and follows a linear flow of the space.

© Andreja Budjevac
© Andreja Budjevac

Brick walls are positioned on the opposite sides of the space which makes them focal points of the apartment. They are visually connected by a wall-ceiling profile drifting along the space. Light exaggerates its form and gives it an atmospheric halo effect. 

© Andreja Budjevac
© Andreja Budjevac
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "AV Loft / Arhitektura Budjevac" 06 May 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/806323/av-loft-arhitektura-budjevac/> ISSN 0719-8884