the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Thailand
  5. ForX Design Studio
  6. 2017
  7. Baan Klang Suan / ForX Design Studio

Baan Klang Suan / ForX Design Studio

  • 23:00 - 27 February, 2017
Baan Klang Suan / ForX Design Studio
Baan Klang Suan / ForX Design Studio, © Tinnaphop Chawatin
© Tinnaphop Chawatin
  • Architects

  • Location

  • Architects in Charge

    Atta Pornsumalee, Worawut Eksuwanchareon, Chatchawan Vongxaiburana
  • Project Year

    2017
© Tinnaphop Chawatin
© Tinnaphop Chawatin

Text description provided by the architects. A rural home designed for a retired doctor and his family in the west of Thailand. Situated away from the town, the house only occupies half of the land; leaving the surrounding as green open space with existing coconut and fruit trees which camouflage the house from its setting; blending in architecture with the environment.

© Tinnaphop Chawatin
© Tinnaphop Chawatin

The house is two storey with pitched roof and elevated ground floor with all the functional spaces on the upper level of the house as in traditional Thai house which helps reduce heat and protects the house during the flooding season. The idea is then adapted with the use of modern material such as concrete, steel and mix with timber. The overall design is contemporary but still local friendly to its neighbourhood.

© Tinnaphop Chawatin
© Tinnaphop Chawatin

A courtyard garden on the upper level is the centre of the house to provide green space for the upper level and to create a sense of “ground”. The rooms have fully opened timber swing doors which opens to the terrace which also functions as a semi-outdoor walkway linking two wings of the house and acts as a buffer space between outdoor and indoor spaces and allowing light and breeze into the house.

© Tinnaphop Chawatin
© Tinnaphop Chawatin
Second Floor Plan
Second Floor Plan
© Tinnaphop Chawatin
© Tinnaphop Chawatin

The two pitched sides, which are the most prominent feature of the house, are north facing with full height glazing on the elevation to bring in natural light throughout the day; reducing the need for artificial lighting. Living area have double volume space with more north facing glazing to bring in extra light and breeze and lower ceiling area with timber cladded ceiling for more intimate feel.

© Tinnaphop Chawatin
© Tinnaphop Chawatin
Cite: "Baan Klang Suan / ForX Design Studio" 27 Feb 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/806160/baan-klang-suan-forx-design-studio/> ISSN 0719-8884
© Tinnaphop Chawatin

泰国田园住宅 / ForX Design Studio