Kuvasz house / Estudio Galera

Kuvasz house / Estudio Galera
© Diego Medina
© Diego Medina

© Diego Medina© Diego Medina© Diego Medina© Diego Medina+ 38

Cariló, Argentina
  • Architects: Estudio Galera
  • Area Area of this architecture project Area:  220
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2016
  • Photographs Photographs:  Diego Medina
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Cariló Ingeniería, Cermat, Sagitario, Anaya - Alumia, Dunas Electricidad, El Holandés, Fontaneros, Imdi Iluminación, Marmolería del Sur, Pasalto-Cemento Loma Negra, Plastigas, Secure Pool
  • Project / Direction:Ariel Galera, Diego Ballario, Cesar Amarante, Francisco Villamil
  • Engineer:Javier Mendia
  • Surveyor:Claudio D eramo
  • Landscape Design:Pasesaggio
  • Architect In Charge:Ariel Galera
  • City:Cariló
  • Country:Argentina
More SpecsLess Specs
© Diego Medina
© Diego Medina

Text description provided by the architects. Kuvasz house is set on top of a dune in the forest of Carilo, an area with few neighbors in front of an un-plotted forest reserve.

© Diego Medina
© Diego Medina

The house was planned for the owner’s use during low season and for rental in high season. Practical requirements were set: amount of bathrooms, bedrooms, services, and other basic items for an unknown user.

© Estudio Galera
© Estudio Galera

From a conceptual point, Kuvasz was designed as a path that accompanies and rises to the sand-dune, touching the lot in a few spots, respecting and highlighting the current topography. The path ends in the social program, as a lookout resting on the crest of the dune. 

© Diego Medina
© Diego Medina

Between the street level and the house’s main level, a connection is made by an inclined perforated sleeve.  The greyness and coldness of the material mingles with perforated circles of framed landscape.

© Diego Medina
© Diego Medina

As a game of opposites, the stairs sleeve first rejects the landscape, only to then empower it.

Upper Level
Upper Level

The house dematerializes in its interior-exterior transition. The roof slab turns into a pergola and slits open the lateral enclosure allowing sunlight and views of the outside; the wall does not reach the floor, transforming itself into a bench and opens as a mouth, creating a transitional space between the house and the forest.

© Diego Medina
© Diego Medina

Materiality and the use of natural light as a resource

Architecture is connected to technology, but is also connected to phenomenology, the sensorial elements and the context in which one works with.  

© Diego Medina
© Diego Medina

The light, the game of shadows, the reflection on different surfaces and textures, they transform the architecture from being static into something dynamic.

© Diego Medina
© Diego Medina

Kuvasz was designed for a user; the house is the result of an intersection of variables based on people and their relationship with the environment and not as an object intended to be admired.

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Kuvasz house / Estudio Galera" 27 Feb 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/806063/kuvasz-house-estudio-galera> ISSN 0719-8884
© Diego Medina

Kuvasz住宅 / Estudio Galera

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.