We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Transformation of a Bungalow in Amsterdam / Workshop Architecten

Transformation of a Bungalow in Amsterdam / Workshop Architecten

© Workshop Architecten © Workshop Architecten © Workshop Architecten © Workshop Architecten + 15

More SpecsLess Specs
© Workshop Architecten
© Workshop Architecten

Text description provided by the architects. A bungalow, located on the banks of the Zuider Amstelkanaal in the south of Amsterdam, was originally built with a closed facade facing the waterfront.

Diagram
Diagram

Since the renovation it has generous views over the canal. The former garage is transformed into 2 bedrooms and a bathroom, and is connected to the bungalow in such a way that one can see through the whole building. This sightline extends from the south west facade to a new bay window, that is situated where there used to be a garage door.

© Workshop Architecten
© Workshop Architecten
First Floor Plan
First Floor Plan
© Workshop Architecten
© Workshop Architecten

By a number of precise interventions, an incoherent bungalow from 1955, has been transformed into a unique Amsterdam family home. A house that has been stripped down to its essence: the brickwork has been reduced to 3 walls that carry the wooden roof. The walls stand on a new concrete base that forms a ramp to the entrance and terraces on the west and south side.

© Workshop Architecten
© Workshop Architecten

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Transformation of a Bungalow in Amsterdam / Workshop Architecten" 26 Feb 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/805975/transformation-of-a-bungalow-in-amsterdam-workshop-architecten> ISSN 0719-8884
© Workshop Architecten

阿姆斯特丹平房改造 / Workshop Architecten

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.