the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Japan
  5. CUBO Design Architect
  6. 2016
  7. Hafye / CUBO design architect

Hafye / CUBO design architect

  • 20:00 - 22 February, 2017
Hafye / CUBO design architect
Hafye / CUBO design architect, © Hiroshi Ueda
© Hiroshi Ueda

© Hiroshi Ueda © Hiroshi Ueda © Hiroshi Ueda © Hiroshi Ueda + 29

© Hiroshi Ueda
© Hiroshi Ueda

Text description provided by the architects. Located in a terraced residential district, the lot for this project was half flat and half sloping. Nearby is Odawara Castle, built in the 15th century. The property looks down on the neighborhood that grew up around the castle, and beyond that Sagami Bay and Enoshima island in the distance. The client, who was born and raised in Odawara, wanted a relaxing home where he and his family could look out on this familiar yet constantly changing landscape.

© Hiroshi Ueda
© Hiroshi Ueda
Floor Plan
Floor Plan
© Hiroshi Ueda
© Hiroshi Ueda

We envisioned a mid-air space with all the core elements for daily living lifted up onto the second story, and thought about how to bring the scenery of Odawara into every room. The entryway, guest room, and music room had to be located on the ground floor, so we proposed raising everything else up above them.

© Hiroshi Ueda
© Hiroshi Ueda

The three ground-floor elements are located inside two boxy feet that support the second floor. The feet are connected by a single large slab that runs down to the road, and on top of this sits the light wood-framed structure containing the remaining rooms. The children’s bedroom is located in a section of the structure that angles down diagonally due to the slope of the road; directly below is the approach used by students who take piano lessons with the client. Outside, part of the sloped area was terraced using sheet piles so the family can grow a vegetable garden.

Section
Section

Passing through the dim entryway and up the stairs, one emerges into a space filled with light from large windows that overlook a sweeping view of Odawara. The gently linked rooms are divided into zones by differing floor elevations and ceiling heights, but one can enjoy the views and natural light from each space.

© Hiroshi Ueda
© Hiroshi Ueda

Lifted into the air by its strong, boxy feet, this home provides a comfortable window onto nature’s ever-changing scenery.

© Hiroshi Ueda
© Hiroshi Ueda

View the complete gallery

About this office
Cite: "Hafye / CUBO design architect" 22 Feb 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/805866/hafye-cubo-design-architect/> ISSN 0719-8884
© Hiroshi Ueda

Hafye悬挑之家 / CUBO design architect

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.