the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Hospital
  4. Sweden
  5. LINK arkitektur
  6. 2015
  7. Norrtälje Mortuary / LINK arkitektur

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

Norrtälje Mortuary / LINK arkitektur

  • 09:00 - 5 March, 2017
Norrtälje Mortuary / LINK arkitektur
Norrtälje Mortuary / LINK arkitektur, © Lindman Photography
© Lindman Photography
© Lindman Photography
© Lindman Photography

Text description provided by the architects. The new mortuary at Norrtälje hospital was completed in February 2015 and is an extension of the existing hospital. Throughout the project, there were two areas of focus; to provide relations with the possibility of saying goodbye in a non-confessional, worthy setting, and creating a good working environment for staff with a functional flow in relation to the existing hospital.

© Lindman Photography
© Lindman Photography
Floor Plan
Floor Plan
© Lindman Photography
© Lindman Photography

The brick façade is characterised by intricate detailing with pronounced brickwork and window frames and doorframes of polished concrete. Both the outsides and insides of the exterior walls are clad in brick, white stained ash panels encase the viewing room and the floors have limestone patterning. The viewing room has a brick wall relief with a clerestory that enhances the pattern effect. Outside, the viewing room is surrounded by a small garden – a place for reflection. The mortuary’s other operations take place downstairs, where the setting is of more traditional hospital character.

© Lindman Photography
© Lindman Photography
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Norrtälje Mortuary / LINK arkitektur" 05 Mar 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/805295/norrtalje-mortuary-link-arkitektur/> ISSN 0719-8884
© Lindman Photography

Norrtälje医院的太平间 / LINK arkitektur