the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Small Scale
  4. United Kingdom
  5. Tamir Addadi Architecture
  6. 2016
  7. Extension to a Private House / Tamir Addadi Architecture

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

Extension to a Private House / Tamir Addadi Architecture

  • 11:00 - 2 February, 2017
Extension to a Private House / Tamir Addadi Architecture
Extension to a Private House / Tamir Addadi Architecture, © Tamir Addadi
© Tamir Addadi

© Tamir Addadi             © Tamir Addadi             © Tamir Addadi             © Tamir Addadi             + 9

© Tamir Addadi
© Tamir Addadi

Text description provided by the architects. The project involved an extension and alterations to the lower ground floor of a private Victorian house, located in a conservation area.

Floor Plans
Floor Plans

Initially the clients’ sole request was to create an extension to accommodate a dining area. However, when we looked at the lower ground floor as a whole, we identified a problematic connection to the rear garden that affected the entire floor. A utility area with WC was located between the kitchen and the garden, blocking the garden from view and reducing the amount of natural light that could penetrate inside. The garden was on a higher level than the indoor space, and it was accessible only through a paved patio and stairs.

© Tamir Addadi
© Tamir Addadi

We created a small extension (7.3m²) using the space of the original patio, and relocated the utility area to the front – creating a new living room facing the rear garden. A dining area was created at the front in place of the original living room.

© Tamir Addadi
© Tamir Addadi

At the rear garden, we dug out part of the soil next to the new living room to accommodate a paved area level with the lower ground floor. The floor, white walls and built-in furniture continuing from the inner space and into the garden help create a sense of unity between indoors and outdoors, and make the living room appear bigger. A new skylight was added in the living room to further increase the amount of natural daylight.

© Tamir Addadi
© Tamir Addadi

The project included the design and execution of all built-in furniture, bespoke sliding door and garden.

© Tamir Addadi
© Tamir Addadi

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Tamir Addadi Architecture
Office
Cite: "Extension to a Private House / Tamir Addadi Architecture" 02 Feb 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/804312/extension-to-a-private-house-tamir-addadi-architecture/> ISSN 0719-8884
© Tamir Addadi

私家住宅扩建项目 / Tamir Addadi Architecture

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.