the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Iran
  5. ARSH 4D Studio
  6. 2016
  7. UP Villa / Arsh [4D] Studio

UP Villa / Arsh [4D] Studio

  • 23:00 - 6 February, 2017
UP Villa / Arsh [4D] Studio
UP Villa  / Arsh [4D] Studio, © Ali Daghigh
© Ali Daghigh

© Ali Daghigh   © Ali Daghigh   © Ali Daghigh   © Ali Daghigh   + 26

  • Architects

  • Location

    Abali, Iran
  • Architects in Charge

    Alireza Sherafati, Pantea Eslami
  • Area

    1400.0 m2
  • Project Year

    2016
© Ali Daghigh
© Ali Daghigh

Text description provided by the architects. The project site is located on sever sloped ground in mountainous areas around Tehran (Abaali).

Diagram
Diagram

This area is characterized by its wilderness and few constructions. And the dominance of nature is the first thing that will appear.

The design emphatically focuses on suspending the main spaces in nature.

© Ali Daghigh
© Ali Daghigh

The 8-meters length cantilevered box located in south side of the house, is an architectural flight in the nature that merges living spaces and two main rooms with the surrounding environment.

© Ali Daghigh
© Ali Daghigh

Simplicity of the spaces accentuates humility towards the nature; moreover, outdoor living spaces overwhelms inhabitants with sense of presence in surroundings and maximizes the dialogue between open and enclosed spaces.

First Basement
First Basement

Due to high footprint ratio on the site and to achieve the goal of continuing the enclosed/ open dialogue, a parcel was added to the east side of the building which connects to the villa through the mid yard. In addition, the mentioned dialogue between enclosed and open spaces had been chased through the use of dark and light materials and textures. 

© Ali Daghigh
© Ali Daghigh
Cite: "UP Villa / Arsh [4D] Studio" 06 Feb 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/803703/up-villa-arsh-4d-studio/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments