We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Daishan Kindergarten / Atelier Zhouling

Daishan Kindergarten / Atelier Zhouling

© HOU Bowen© HOU Bowen© HOU Bowen© HOU Bowen+ 22

Nanjing, China
  • Architects: Atelier Zhouling
  • Area Area of this architecture project Area:  4279
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2015
  • Photographs Photographs:  Hou Bowen
  • Principal Architect:ZHOU Ling
  • Design Team:WU Shijia, YANG Hai, Wang Sujing,ZOU Feng, ZHANG Ru,Li Hongrui, Chen Tingting
  • Design Studio:School of Architecture And Urban Planning, Nanjing University /Atelier Zhouling, Nanjing Changjiang Metropolitan Design CO. Ltd
  • City:Nanjing
  • Country:China
More SpecsLess Specs
© HOU Bowen
© HOU Bowen

This is a kindergarten located on a slope, facing the Daishan Primary School in the north and city roads in the east. The site has a large elevation and a limited area.

© HOU Bowen
© HOU Bowen

To make full use of land, the architects use terraces to set back the upper part of building, offering more outdoor playing fields and sufficient sunshine for each class at the same time.

Perspective Section
Perspective Section

Inner courtyards in the middle provide abundant sunlight for Administration and services are on the north side of first floor. On the aspect of landscape design, every class has a green space for children to play with.

© HOU Bowen
© HOU Bowen

The initial attempt is to try to reduce the volume of the building, we hope to make the volume of kindergarten as low as possible, looking like two-layer or even one layer. We make use of terrain about entrance area, people enter from the west into the entrance hall on the second floor. After that they can go above or below, the shortest distance from the ground. In this way it looks to be two layers from point of view on the ground.

Elevation and Section
Elevation and Section

We then set back volume of the entrance floor, allowing the second floor box to float in the air, further breaking down the volume and making the building look like only one floor. The purpose of the series of treatment is to weaken the building volume, increase the intimacy, to reduce the oppression to children.

Detail
Detail

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Nanjing, Jiangsu, China

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Daishan Kindergarten / Atelier Zhouling" 19 Jan 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/803420/daishan-kindergarten-atelier-zhouling> ISSN 0719-8884
© HOU Bowen

岱山幼儿园 / 周凌工作室

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.