the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Belgium
  5. m u r m u u r Architecten
  6. 2016
  7. Buikberglos / m u r m u u r Architecten

Buikberglos / m u r m u u r Architecten

  • 02:00 - 9 August, 2017
Buikberglos / m u r m u u r Architecten
Buikberglos  / m u r m u u r Architecten, © Thomas Min
© Thomas Min

© Thomas Min © Thomas Min © Thomas Min © Thomas Min + 15

  • Interior Design

    m u r m u u r architecten
  • Decoration and Furniture

    Ydee Gent
  • Main building contractor

    Houtcreaties, Gavere
  • More Specs Less Specs
© Thomas Min
© Thomas Min

Text description provided by the architects. We have built a holiday home in CLT-pannels, nestled within the hilly landscape of the Flemish Ardennes. We have clad the façade in black clay panelling above a light green tiled skirting board. Plants can grow close to these walls. We place the volume carefully between the mature trees in the old garden, and fold the façade along lines of sight and orientation. 

© Thomas Min
© Thomas Min
Floor Plan
Floor Plan
© Thomas Min
© Thomas Min

The bedrooms lay a few steps lower, the roof follows this movement so that it looks as if the house has been shifted in the relief of the site. The layout of the living space is open and offers diagonal lines of sight through the open corners. The windows make niches of wood were one can sit and look outside. A covered terrace welcomes visitors at the front at the south east. There is an open hearth here for cold evenings.

© Thomas Min
© Thomas Min

View the complete gallery

About this office
m u r m u u r Architecten
Office
Cite: "Buikberglos / m u r m u u r Architecten" 09 Aug 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/803349/buikberglos-m-u-r-m-u-u-r-architecten/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.