the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Australia
  5. Drawing Room Architecture
  6. 2016
  7. Wilson St / Drawing Room Architecture

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

Wilson St / Drawing Room Architecture

  • 17:00 - 12 January, 2017
Wilson St / Drawing Room Architecture
Wilson St / Drawing Room Architecture, © Daniel Fuge
© Daniel Fuge

© Daniel Fuge © Daniel Fuge © Daniel Fuge © Daniel Fuge + 16

© Daniel Fuge
© Daniel Fuge

Text description provided by the architects. The clients have three teenagers and needed an extra bedroom, a study and more storage space. The new study serves as a secondary living area, a space to study or work, or simply to retreat to.

© Daniel Fuge
© Daniel Fuge

There was an existing roof lantern in the living area, it seemed counter-intuitive however this was the only place to put the extra bedroom on a narrow site with a heritage overlay. To keep the lantern and the wonderful light and height it provided to the living area, the extra bedroom now sits five steps higher than the adjoining study.

Section
Section

This also allowed the new bedroom to feel a little more private and affords some spectacular views to the parkland in the distance. The room is shaped in response to the need to not overshadow the neighbours yard, but at the same time to allow light and views and as much storage as possible.

© Daniel Fuge
© Daniel Fuge
Cite: "Wilson St / Drawing Room Architecture" 12 Jan 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/803065/wilson-st-drawing-room-architecture/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments