the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Apartment Interiors
  4. Italy
  5. Philipp Kammerer
  6. 2016
  7. Refurbishment of an Apartment in the Italian Alps / Philipp Kammerer

Refurbishment of an Apartment in the Italian Alps / Philipp Kammerer

  • 05:00 - 14 January, 2017
Refurbishment of an Apartment in the Italian Alps / Philipp Kammerer
Refurbishment of an Apartment in the Italian Alps / Philipp Kammerer, © Philipp Kammerer
© Philipp Kammerer

© Philipp Kammerer © Philipp Kammerer © Philipp Kammerer © Philipp Kammerer + 11

© Philipp Kammerer
© Philipp Kammerer

Text description provided by the architects. In the project the attic apartment of an apartment house was expanded by an additional room. The apartment is conformed over 2 floors. On the upper floor there are the living-room and the kitchen, on the lower the bedrooms.

Axonometric
Axonometric

Due to the client's wish that the  extension should meet several uses, this expansion was consciously left without precise function.

The additional space must therefore be able to accommodate various functions such as (guest room, study, office). The furniture is integrated into the wall element of the new timber construction. It contains the required areas for wardrobe, storage space and open shelf.

© Philipp Kammerer
© Philipp Kammerer

There is also an empty, reduced space that can be used by the user in various forms and  is currently used as an office.

In order to provide a suitable answer to the problem of the high density of the residential complex and to meet the desire for privacy, it was necessary to pre-construct an introverted volume. The new construction backs up to the front edge of the terrace, creating a new access to the residential unit. Apart from the lateral access, the extension has no opening to the outside.

Floor Plan
Floor Plan

Care was taken to keep the existing structure as far as possible. Only the sloping part of the roof had to be demolished and rebuilt. A new design of prefabricated mass timber construction elements. The rest of the roof was maintained.

© Philipp Kammerer
© Philipp Kammerer

Between the existing living room and the new room, the roof is cut out. The courtyard provides the interior with daylight and serves as an organizational element in the open space floor plan of the residence. The visual relations between the public living functions and the new space can be controlled by the user thus providing a buffer between the private building and the public housing functions.

The intervention is perceptible from the inside. The new wood and concrete components were left untreated.

© Philipp Kammerer
© Philipp Kammerer
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Refurbishment of an Apartment in the Italian Alps / Philipp Kammerer" 14 Jan 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/802520/remodelacion-de-un-apartamento-en-los-alpes-italianos-philipp-kammerer/> ISSN 0719-8884
© Philipp Kammerer

意大利阿尔卑斯山公寓翻新项目 / Philipp Kammerer