Dr. Jart+ Flagship Store / Betwin Space Design


Dr. Jart+ Flagship Store / Betwin Space Design


© Yong-joon Choi© Yong-joon Choi© Yong-joon Choi© Yong-joon Choi+ 24

  • Area Area of this architecture project Area:  109
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2016
  • Photographs Photographs:  Yong-joon Choi
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Hankook, Seogwang
  • Constructor :Betwin Space Design/ Cheon-ho Shim, Jae-young Lim
  • Space Branding :Second Hotel
  • Client :HAVE&BE
  • Design Director :Jung-gon Kim, Hwan-woo Oh
  • Design Team:Jun-ho Kim, Min-yi Kim, So-yeon Kim
  • City:Seoul
  • Country:South Korea
More SpecsLess Specs
© Yong-joon Choi
© Yong-joon Choi

Text description provided by the architects. Dr. Jart+ has pursued a healthy beauty based on dermatology, inspired by art and culture. Dr. Jart+ diagnoses a phenomenon with the most rational and logical ‘doctor’s eyes’, suggests the true value and the way of beauty with emotional and flexible expression methods of ‘art’, and talks about ‘the healthy beauty’. 

© Yong-joon Choi
© Yong-joon Choi

The space of Dr. Jart+ first built in Garosu-gil is named ‘Filter Space’ having the purest ‘water’, ‘air’, and ‘light’, which are 3 elements of the healthy beauty. Dr. Jart+’s first flagship store ‘Filter Space Seoul’ is where essential elements of the healthy beauty such as ‘water’, ‘air’, and ‘light’ can be experienced in the most refined form, and it is planned to be the cleanest and comfortable experience space in the environmental pollution which is getting worse every year.

© Yong-joon Choi
© Yong-joon Choi
Courtesy of Betwin Space Design

Courtesy of Betwin Space Design

© Yong-joon Choi
© Yong-joon Choi

The existing shape of the building is kept, placing a large air-conditioning system on the rooftop, and it is carefully designed to look like a piece of functional machinery connecting each floor with air ducts. It is also recognized as a filter covered with punched stainless steel plates during the day, while the shape and nature of the existing building are exposed at night, showing closely combined function of space and building. The air ducts covering the building can be explored in a staircase, which is one of the entrances into the new area of building so that the form of access to each floor allows ‘people’ as well as ‘air’. 

© Yong-joon Choi
© Yong-joon Choi
Courtesy of Betwin Space Design

Courtesy of Betwin Space Design

© Yong-joon Choi
© Yong-joon Choi

On the ground floor, visitors can enter the space through an ‘air shower booth’ which is created to keep the space clean from the outside. By offering a ‘water bar’ which is available to have purified water, well known for the most fundamental element of the human body, people can begin their healthy beauty life with some suggestions of Dr. Jart+. Furthermore, a ‘life recipe’, the filter space has only, is special program. It prescribes considering not only customers’ skin condition, also mood and health, and then if visitors bring the prescription to a pharmacy booth, they can have some product samples and sweets related to their skin condition. 

© Yong-joon Choi
© Yong-joon Choi

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Seoul, South Korea

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Dr. Jart+ Flagship Store / Betwin Space Design
" 23 Jan 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/801738/dr-jart-plus-flagship-store-betwin-space-design> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.