the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Offices
  4. South Korea
  5. Hyunjoon Yoo Architects
  6. 2016
  7. The Gate / Hyunjoon Yoo Architects

The Gate / Hyunjoon Yoo Architects

  • 20:00 - 15 December, 2016
The Gate / Hyunjoon Yoo Architects
The Gate / Hyunjoon Yoo Architects, © Youngchae Park
© Youngchae Park
  • Architects

  • Location

    1521-4 Dadae 1(il)-dong, Saha-gu, Busan, South Korea
  • Design Team

    Jinsung Heo, Jihyun Kim, Hyunjoon Yoo
  • Area

    247.89 m2
  • Project Year

    2016
  • Structural Engineer

    Min Sung engineering
  • Electrical Engineer

    Hyeob-in
  • Construction

    Young Rim
  • Client

    Daekyoung
© Youngchae Park
© Youngchae Park

Text description provided by the architects. I was surprised twice when I first visited the Daekyoung Factory. The first surprise was the beautiful scenery of the mouth or the river of the Nakdong River, and the second surprise was that the beautiful scenery could not be seen at all from the factory complex. There were three buildings in the complex, with two buildings lined up on parallel lines, making a rectangular plaza. The plaza was busy, with many workers passing by. The third building was placed perpendicularly with the plaza, blocking the scenery towards the sea. I felt sorry for the factory workers, who are so close to the beautiful scenery, but could not even see it.

Diagram
Diagram

The client wanted a conference room, a studio, and an office for seven workers. He also had a plan to purchase the land on the third factory building and build a new one. We asked the client if the building had to be a single mass. He said it could be divided. This is where we found the clue to the solution. The new factory building was divided into two massed, emphasizing the parallel arrangement of the other buildings, and the plaza in between was opened out towards the see, as in Louis Kahn’s Salk Institute. The office building will be built in the plaza, but the first floor is made with high piloti to open up the view towards the sea as much as possible.

© Youngchae Park
© Youngchae Park

The circulation is coordinated in a counter-clockwise direction wrapping up the building in order to allow the users to experience the full scenery. Because of these design decisions, the structure of the building ended up having each floors shifted from the other. Because this building had to sit on a site covered Ascon, exposed concrete was used as the main exterior material.

Section
Section
© Youngchae Park
© Youngchae Park

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Hyunjoon Yoo Architects
Office
Cite: "The Gate / Hyunjoon Yoo Architects" 15 Dec 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/801547/the-gate-hyunjoon-yoo-architects/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© Youngchae Park

观景之门 / Hyunjoon Yoo Architects