the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. New Zealand
  5. Herbst Architects
  6. 2016
  7. Bramasole / Herbst Architects

Bramasole / Herbst Architects

  • 17:00 - 13 December, 2016
Bramasole / Herbst Architects
Bramasole / Herbst Architects, © Patrick Reynolds
© Patrick Reynolds

© Patrick Reynolds © Patrick Reynolds © Lance Herbst © Lance Herbst + 34

© Lance Herbst
© Lance Herbst

Text description provided by the architects. The site’s previous existence was a market garden with shelterbelts forming large outdoor rooms. Our client then planted part of the site with vineyards and fenced off paddocks for horses. He built a barn and a dressage arena. 

© Lance Herbst
© Lance Herbst

The house presented an opportunity to bring order to the large site.
Some division was needed between the private home and the public dressage arena.
Bi-axial landscaping elements of Gabion baskets were employed to divide the site into quadrants. 

© Lance Herbst
© Lance Herbst

The gabion basket walls start low demarcating entry points and rise up to form the anchor wall of the house. 

© Patrick Reynolds
© Patrick Reynolds

The house has 3 positive elements with negative spaces between. These positive elements house the Lania, the garage and the bedrooms. They are articulated as simple box forms with weathered timber planked skins referencing agrarian crates. The giant crates form the edges to the negative spaces and frame views of the site. 

© Lance Herbst
© Lance Herbst
Floor Plan
Floor Plan
© Lance Herbst
© Lance Herbst

The primary negative space is the living room pavilion situated between the Lania and bedroom box. A oating roof caps the living room tipping up toward the south light and allowing a view of the tree top foliage. It is intended that the expansive roof gives the building a scale appropriate to the scale of the land. 

© Patrick Reynolds
© Patrick Reynolds

The living pavilion extends west to form a terrace and east to trap a sheltered courtyard with tree and water feature. To the north a large sun terrace. 

© Patrick Reynolds
© Patrick Reynolds

The house is elevated on a blockwork plinth to lift it out of the potentially soggy homogenous land. This height allows the boxes to oat, gives the occupants a view over the vineyards and brings them closer to the eye height of the horseman. The plinth, intersected and edged by the gabions serves to blind the positive and negative spaces. 

© Patrick Reynolds
© Patrick Reynolds

View the complete gallery

About this office
Herbst Architects
Office
Cite: "Bramasole / Herbst Architects" 13 Dec 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/801342/bramasole-herbst-architects/> ISSN 0719-8884