the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. South Korea
  5. Rieuldorang Atelier
  6. 2016
  7. Baomaru House / Rieuldorang Atelier

Baomaru House / Rieuldorang Atelier

  • 22:00 - 13 December, 2016
Baomaru House / Rieuldorang Atelier
Baomaru House  / Rieuldorang Atelier, © Yoon, Joonhwan
© Yoon, Joonhwan

© Yoon, Joonhwan © Yoon, Joonhwan © Yoon, Joonhwan © Yoon, Joonhwan + 20

  • Architects

  • Location

    Cheongdo-gun, South Korea
  • Architect in Charge

    Kim Seongryul
  • Design Team

    Choi changgyu, Park yeonju
  • Area

    188.26 m2
  • Project Year

    2016
  • Photographs

© Yoon, Joonhwan
© Yoon, Joonhwan

Text description provided by the architects. The clients who had a great deal of fatigue in working and in the urban environment asked to us design a house surrounded by nature. They had a desire for a unique space that was different from the apartment where they lived.

© Yoon, Joonhwan
© Yoon, Joonhwan

The site is a steep slope with mountains in the back. We did not want to design on the land properly arranged by cutting the ground or build up the soil . The point was to actively use the surrounding natural environment and land while comply with slope of the land and overturns the concept of the building form what people think.

© Yoon, Joonhwan
© Yoon, Joonhwan
Floor Plan
Floor Plan
© Yoon, Joonhwan
© Yoon, Joonhwan
Floor Plan
Floor Plan
© Yoon, Joonhwan
© Yoon, Joonhwan

The house in the ground, the nature in the house. A house-shaped white shell is the space embrace the nature. The residential space lower than the ground level enables a variety of spatial experiences through the skip floor planning. By reversing the shape of the land and the house, we wanted to think about the relationship between house and nature and notion of form.

© Yoon, Joonhwan
© Yoon, Joonhwan

Product Description. Dirt runs off with the water that falls on the facade. The Lotusan exterior coating possesses a highly water-repellent surface similar to that of the lotus leaf. Its microstructure has been modeled on the lotus plant to minimize the contact area for water and dirt. 

© Yoon, Joonhwan
© Yoon, Joonhwan
Cite: "Baomaru House / Rieuldorang Atelier" 13 Dec 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/801234/baomaru-house-rieuldorang-atelier/> ISSN 0719-8884
© Yoon, Joonhwan

Baomaru 住宅 / Rieuldorang Atelier