Ancient Farm Renovation / studiomas architetti

Ancient Farm Renovation / studiomas architetti

© Marco Zanta © Marco Zanta © Marco Zanta © Marco Zanta + 20

Reggio Emilia, Italy
  • Architects: studiomas architetti
  • Area Area of this architecture project Area:  720
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2016
  • Photographs Photographs:  Marco Zanta
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: OTTOSTUMM, Mogs, T.C.S.
  • Collaborators: Elena Gomiero, Enrico Polato, Devis Durello, Simone Siino
  • Structural Engineering: Studio di ingegneria RS srl
  • Mechanical Engineering: Studio Cassutti sas
More Specs Less Specs
© Marco Zanta
© Marco Zanta

Text description provided by the architects. In the countryside between Parma and Reggio Emilia there are several ancient farms, now abandoned or in ruins. All of them have the same features, so that it is possible to recognize a building type: a compact block on three levels hosting the farmer’s residence, completed by a stretched volume hosting the cattle at the ground floor and the hay at the first floor. The cattleshed has three naves divided by brick columns supporting a vaulted brick ceiling, the barn consists in a big hall opened to the South, with pillars supporting oak trusses and a brick roof; both they are screened from the sun by a deep and high portico with brick paving.

© Marco Zanta
© Marco Zanta
Isometric
Isometric
© Marco Zanta
© Marco Zanta

The project consist in a conservative restoration of the cattleshed volume and in a renovation of the dwelling spaces. All the existing brick and stone walls, all the brick floors and roofs have been maintened, or, if damaged, they have been dismantled, restored piece by piece and reassembled; the same work has been done for the oak beams, the doors, the iron railings, the stairs and all the elements that it was possible to recover. Therefore in this way a project can preserve the witnesses of a long tale.

© Marco Zanta
© Marco Zanta
Section
Section
© Marco Zanta
© Marco Zanta

Since the house is located in an active earthquake zone, the structure has been reinforced with steel prosthesis, hidden into the walls, the wood beams and the roofs.

© Marco Zanta
© Marco Zanta

Project gallery

See all Show less
About this office
Cite: "Ancient Farm Renovation / studiomas architetti" 05 Dec 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/800825/ancient-farm-renovation-studiomas-architetti/> ISSN 0719-8884
© Marco Zanta

老农场改造 / Studiomas architetti

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.