the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Stefano Boeri Architetti Designs Vertical Forest Hotel in Remote Chinese Valley

Stefano Boeri Architetti Designs Vertical Forest Hotel in Remote Chinese Valley

Stefano Boeri Architetti Designs Vertical Forest Hotel in Remote Chinese Valley
Stefano Boeri Architetti Designs Vertical Forest Hotel in Remote Chinese Valley, © Stefano Boeri Architetti
© Stefano Boeri Architetti

Stefano Boeri Architetti has unveiled plans for the Guizhou Mountain Forest Hotel, a 31,200 square meter (336,000 square foot) resort hotel located in the 10 Thousand Peaks Area of the province of Guizhou, China. Nestled in the Wanfeng Valley, the hotel design draws from the region’s dramatic landscape, recently named one of the New York Times’ top destinations of 2016.

Guizhou Province, China. Image © Flickr user humphrey75. Licensed under CC BY-NC-ND 2.0.
Guizhou Province, China. Image © Flickr user humphrey75. Licensed under CC BY-NC-ND 2.0.

The underlying concept for the project comes from the unique ecosystem and relationship between man and nature in the 10 Thousand Peaks area, known for its natural mountain formations and traditional terrace farming techniques. Stefano Boeri Architetti’s hotel vision uses this language in “reconstructing” a formerly existing hill, flattened many years ago, and reintroducing vegetation throughout the building facade.

© Stefano Boeri Architetti
© Stefano Boeri Architetti

Inside the building, 250 hotel units will be provided for visitors, along with amenities including a gym, lounge, vip area, bar, restaurant and conference room. Interiors will be designed in collaboration with local artist Simon Ma.

“Symbiosis is the goal. Sustainability not only depends on energy conservation, but on a wider biodiversity.  The symbiosis between man, architecture and nature is the real sustainability,” explain the architects.

This project, along with their ongoing “Tower of Cedars” in Lausanne, Switzerland, is a continuation of Stefano Boeri Architetti’s Vertical Forest research that began with Bosco Verticale in Milan, which was named CTBUH’s Best Tall Building Worldwide in 2015.

News via Stefano Boeri Architetti.

  • Architects

  • Location

    Xingyi, Qianxinan, Guizhou, China
  • Partners

    Stefano Boeri, Michele Brunello, Yibo Xu
  • Project Leader

    Pietro Chiodi
  • Leading Team Architect

    Hana Narvaez
  • Design Team

    Marco Giorgio, Yinxin Bao, Roger Park, Marco Bernardini, Shilong Tan, Palace Gong
  • Client

    Guizhou Wanfenggu Ecological Tourism Development Co., Ltd
  • Type

    Hotel Design
  • Area

    31200.0 m2
  • Photographs

View the complete gallery

About this office
Cite: Patrick Lynch. "Stefano Boeri Architetti Designs Vertical Forest Hotel in Remote Chinese Valley" 02 Dec 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/800720/stefano-boeri-architetti-designs-vertical-forest-hotel-in-remote-chinese-valley/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© Stefano Boeri Architetti

贵州万峰谷垂直森林

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.