We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Prépinson, Rehabilitation Of Four Traditional Houses / WAW Achitectes

Prépinson, Rehabilitation Of Four Traditional Houses / WAW Achitectes

© Sophie Carles          © Sophie Carles          © Sophie Carles          © Sophie Carles          + 17

  • Architects: WAW Achitectes
  • Area Area of this architecture project Area:  712
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2013
  • Photographs Photographs:  Sophie Carles
  • Architect In Charge:Stanislas Cheuvreux, Arnaud Coutine, Bérenger Marinot
  • City:Ambillou
  • Country:France
More SpecsLess Specs
© Sophie Carles
© Sophie Carles
Site Plan
Site Plan

Text description provided by the architects. In a singular landscape, in the middle of a plain surrounded by forest massifs, four former farm buildings take place around a yard near a pond. The site lends itself so majestically to the pondering over the landscape and over the wildlife. Our intervention aims to highlight the local patrimony and respect it by the architectural creation.

© Sophie Carles
© Sophie Carles

The main building, the only living building before de reconversion, is entirely cured to adapt itself to the modern constructive exigencies but also to find a volumetry that allows the development of the existent attic. The extension, in a wood frame, joins the continuity of the volumetry of the former building. The extension is covered with a cladding in a slatted reclaimed poplar. This material creates the same architectural language common in each building. The poplar is used for his resistance to the weather but also to his natural tendency to take golden and silver reflects getting older. It’s a living material that is taking a real part in the environment.

© Sophie Carles
© Sophie Carles

Inside, the former part hosts he more private parts of the house while the extension welcomes the reception rooms. The “cathedral” living room is fully opened to the landscape and the pond, allowing us to enjoy the spectacular landscape offer by the nature in every season. The contemporary architecture try here to disappear to reveal the quality of the landscape and also the quality of the traditional building.

Product Description: The reclaimed poplar creates the same architectural language common in each building of the project.

© Sophie Carles
© Sophie Carles
Elevation
Elevation

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Prépinson, Rehabilitation Of Four Traditional Houses / WAW Achitectes" 20 Jan 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/799982/prepinson-rehabilitation-of-four-traditional-houses-waw-achitectes> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.