House in Akitsu / Kazunori Fujimoto Architect & Associates

House in Akitsu / Kazunori Fujimoto Architect & Associates

House in Akitsu / Kazunori Fujimoto Architect & Associates - Stairs, WindowsHouse in Akitsu / Kazunori Fujimoto Architect & Associates - Windows, FacadeHouse in Akitsu / Kazunori Fujimoto Architect & Associates - WindowsHouse in Akitsu / Kazunori Fujimoto Architect & Associates - Windows+ 19

Higashihiroshima, Japan
More SpecsLess Specs
House in Akitsu / Kazunori Fujimoto Architect & Associates - Windows, Facade
© Kazunori Fujimoto

Text description provided by the architects. Located on a small peninsula, the project site faces directly the beautiful scenery of the Seto Inland Sea.

House in Akitsu / Kazunori Fujimoto Architect & Associates - Stairs, Windows
© Kazunori Fujimoto
Axonometric
House in Akitsu / Kazunori Fujimoto Architect & Associates - Windows
© Kazunori Fujimoto

The most interesting challenge for this project was to create a comfortable inside silence combined with a new openness atmosphere. 

House in Akitsu / Kazunori Fujimoto Architect & Associates - Windows, Handrail
© Kazunori Fujimoto

In this plan I set two squares intersecting each other and thought about the good balanced interaction between the wall structure and the openings.

Floor Plans

The moving line inside the house becomes fluid thanks to the use of skipping floors and short stairs that connect the living area with the sleeping rooms. The use of a polish concrete finish for the living room and the kitchen floor became important in order to give an additional value to the external light.

House in Akitsu / Kazunori Fujimoto Architect & Associates - Table, Chair, Windows
© Kazunori Fujimoto

The first floor is slightly buried and its ceiling was set lower rather than the living room in order to achieve a more private and cozy feeling.

House in Akitsu / Kazunori Fujimoto Architect & Associates - Facade, Chair
© Kazunori Fujimoto

Here resides a very special concrete spiral staircase. The thickness of the supporting slab becomes invisible to its outer and inner end and it was designed in order to avoid any necessity of a central pillar. In this way from its central axe only a perfect straight line appears.

House in Akitsu / Kazunori Fujimoto Architect & Associates - Concrete
© Kazunori Fujimoto

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "House in Akitsu / Kazunori Fujimoto Architect & Associates" 22 Nov 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/799879/house-in-akitsu-kazunori-fujimoto-architect-and-associates> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.