the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses Interiors
  4. Taiwan
  5. HAO Design
  6. 2016
  7. Southern Sunshine Home / HAO Design

Southern Sunshine Home / HAO Design

  • 20:00 - 21 November, 2016
Southern Sunshine Home / HAO Design
Southern Sunshine Home / HAO Design, © Hey!Cheese
© Hey!Cheese

© Hey!Cheese © Hey!Cheese © Hey!Cheese © Hey!Cheese + 22

© Hey!Cheese
© Hey!Cheese

Text description provided by the architects. Good traffic flow creates a comfortable space. 

Whenever HAO Design receives a new case, the first thing we do is to observe the surrounding environment of the house and list its unique strengths. Then we brainstorm ideas, integrate the space and plan the traffic flow. Take this freestanding house located in Kaohsiung. We assessed it and found four major advantages: a large yard, high roof, good natural light and a rectangular floor plan.

© Hey!Cheese
© Hey!Cheese
plan
plan
© Hey!Cheese
© Hey!Cheese

We changed the original traffic flow by moving the entrance to the side of the house. Although you need to walk around the house to get in, the first thing you see is the big yard. It's like walking from the city into a country cottage; your body and mind both relax immediately. The solid wooden platform at the entrance is reminiscent of old Japanese structures. Residents can sit on it to enjoy the garden view. We made a lot of adjustments to the interior, removing a wall to merge the old living and dining room into one open space. The original entrance is now a raised washitsu (Japanese-style room) where people can have a rest.

© Hey!Cheese
© Hey!Cheese

During the renovation, HAO Design knocked out portions of the ceiling and discovered it was sloped. At its highest point, the indoor ceiling is four meters high and significantly widens the room. Therefore, we did not alter the ceiling height, and the room is now spacious and comfortable. The kitchen, connected to the living room, is nearly 8 ping (26.4 square meters). This is a kitchen island design with a 280 centimeter-long counter top, just like a dream kitchen. The house owner likes to cook, and now that he has enough cooking space, he can enjoy his hobby. Even though the ceiling is slightly lower in the kitchen, it is connected to the living room, which gives the impression of a bigger space.

© Hey!Cheese
© Hey!Cheese

When we were first planning the renovation, we realized the original layout consisted of too many different sections, and the lack of windows made it hard for light to enter. So the problem of how to integrate the small individual spaces and introduce more light was also a huge challenge. HAO Design introduced a ceiling window in the master bathroom to let in more sunlight. We changed the front door into a large French window so it lets in more light and those in the house can enjoy a view of the garden, a serene place in the bustling city. We also added a window near the ground in the master bedroom so light can enter, but we made sure that the room does not get too bright. The right amount of natural light makes a house more energetic. 

© Hey!Cheese
© Hey!Cheese
© Hey!Cheese
© Hey!Cheese

View the complete gallery

Cite: "Southern Sunshine Home / HAO Design" 21 Nov 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/799617/southern-sunshine-home-house-design/> ISSN 0719-8884
© Hey!Cheese

南方・日光小屋 / 住宅设计