the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Housing
  4. South Korea
  5. Yoon Space Design
  6. 2016
  7. Happy House / Yoon Space Design

Happy House / Yoon Space Design

  • 20:00 - 16 March, 2018
Happy House / Yoon Space Design
Happy House  / Yoon Space Design, Courtesy of Yoon Space Design
Courtesy of Yoon Space Design

Courtesy of Yoon Space Design Courtesy of Yoon Space Design Courtesy of Yoon Space Design Courtesy of Yoon Space Design + 22

  • Architects

  • Location

    Sujeong-gu, Seongnam-si, Gyeonggi-do, South Korea
  • Architect in Charge

    Seokmin Yoon
  • Area

    494.72 m2
  • Project Year

    2016
Sketch
Sketch

Text description provided by the architects. Making the Unexpected with Mass.

With an unlimited budget, one can experiment with an unlimited number of ideas. But when the budget is limited, there are many restrictions to creating a unique building. Knowing this, the designer, after much thought, found a solution not in materials, but in form. He decided to differentiate his work by giving the entire building a twisted mass. He made the twist eye-catching by putting western red cedar on it; the cedar, placed side by side, gave the normally dull white mass a sense of volume, making it look natural and dynamic. He also designed and produced the cedar himself to strengthen the building’s overall sense of mass and balance.

Courtesy of Yoon Space Design
Courtesy of Yoon Space Design

Eventually, this unique building, which had little more to say for style than a twisted mass, came to become known as the town’s landmark. To top it all, the designer placed one of sculptor Jung Gilyoung’s pottery pieces in the space between the twisted mass and the original mass. They are small works of art, but they are the biggest reason the building makes people smile. The resident can’t help but feel happy when he enters and leaves this apartment, and passersby love to take pictures of the building. This is the main theme of this apartment. If an apartment can make its residents happy and make those who look at it smile, what more would it need? To a designer, the answer is : nothing. 

Courtesy of Yoon Space Design
Courtesy of Yoon Space Design

The building, which looks like it has 5 floors, is designed so that the 4th floor has an attic. This is visually possible because 4th floor attic is pushed 20cm inward. Such an idea, which is convenient to the client and gives the building high cost performance, was the designer’s. It raised the building’s value and increased the joy of looking at it. The structure is also completely different at night. The lights installed around it transform the modern and distinctive facade during the day into one that is colorful and curved. It is a reflection of the designer’s belief that the use of ‘light’ can by itself make a scene plentiful and of many variations, even without expensive materials.

Courtesy of Yoon Space Design
Courtesy of Yoon Space Design

The role of light remains important even inside the building, where it expands its domain. The interior of the building is 82m2 is very simple and economic, but the lights installed here and there create a scene that is abundant and anything but simple. The flooring leads right to the door, creating uniqueness amongst the simplicity. The designer also decided to follow the resident’s thoughts and tastes when filling the remaining empty spaces, instead of directly showing his colors. He did this out of the belief that a house must have the resident’s fragrance and taste in order to truly become ‘home sweet home’

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Yoon Space Design
Office
Cite: "Happy House / Yoon Space Design" 16 Mar 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/799526/happy-house-yoon-space-design/> ISSN 0719-8884