the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Higher Education
  4. Switzerland
  5. CCHE
  6. 2016
  7. Collège Henchoz / CCHE

Collège Henchoz / CCHE

  • 02:00 - 14 November, 2016
Collège Henchoz / CCHE
Collège Henchoz  / CCHE, © Rafael Rojas
© Rafael Rojas

© Rafael Rojas              © Rafael Rojas              © Rafael Rojas              © Rafael Rojas              + 21

  • Architects

  • Location

    Château-d'Oex, Switzerland
  • Area

    4018.0 sqm
  • Project Year

    2016
© Rafael Rojas
© Rafael Rojas

Text description provided by the architects. The project is part of a tenuous and varied social structure of the village. Established in continuity of the existing primary school, volumetric balance is given by the concrete base on which stands a volume of timber. 

© Rafael Rojas
© Rafael Rojas

The wooden volume forms the covered courtyard, cantilever that terminates the playground and showcases the panorama and the clearance to the mountains. 

© Rafael Rojas
© Rafael Rojas

The set, a simple structural concept forms a box resistant to wind loads and potential earthquakes. It meets prefabrication techniques needed to build an economic project, whose implementation is easy and of quick execution (12 months). 

© Rafael Rojas
© Rafael Rojas
Floor Plan 03
Floor Plan 03
© Rafael Rojas
© Rafael Rojas

The existing plant filter is maintained, forming a buffer zone between the court and the main road. Wooden panels used for interior coverings and facade participate in the warm atmosphere of the school, while meeting the villagers and mountainous character of the place. 

The design and project materiality contribute to sustainable development.

© Rafael Rojas
© Rafael Rojas

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
CCHE
Office
Cite: "Collège Henchoz / CCHE" 14 Nov 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/799048/college-henchoz-cche/> ISSN 0719-8884
© Rafael Rojas

Henchoz学院 / CCHE

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.