the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Industrial Architecture
  4. China
  5. ARCHSTUDIO
  6. 2016
  7. Tangshan Organic Farm / ARCHSTUDIO

Tangshan Organic Farm / ARCHSTUDIO

  • 21:00 - 3 November, 2016
Tangshan Organic Farm / ARCHSTUDIO
Tangshan Organic Farm / ARCHSTUDIO, © JIN Wei-Qi
© JIN Wei-Qi

© JIN Wei-Qi © JIN Wei-Qi © JIN Wei-Qi © JIN Wei-Qi + 36

  • Architects

  • Location

    Tangshan, Hebei, China
  • Area

    1720.0 m2
  • Project Year

    2016
  • Design Team

    HAN Wen-Qiang, LI Xiao-Ming, WANG Han, JIANG Zhao, HUANG Tao
  • Project Type

    Agricultural Architecture
  • Site Area

    6000 sqm
  • Author

    Han Wen-Qiang
  • More Specs Less Specs
© JIN Wei-Qi
© JIN Wei-Qi

Text description provided by the architects. The project is located in the farmland on the fringe area of Guye district, Tangshan. Villages and houses are scattered around. The site is a rectangular flat land covers an area of 6000m². The basic function of the building is acting as a processing workshop of organic food - raw materials come from organic producing areas across the country, being collected, processed and packed here, and then being delivered to other places as finished products. The design is inspired by traditional courtyard building, the initial idea is to build a magnified courtyard house, a workplace full of natural atmosphere and flexibility, a workplace which is self-contained and forms a corresponding relation with the surrounding broad and flat field.

© JIN Wei-Qi
© JIN Wei-Qi
Structure Diagram
Structure Diagram
© JIN Wei-Qi
© JIN Wei-Qi

The entire building is made up of four enclosed relatively independent houses, including Material Storage, the Mill, Oil Pressing Workshop and Packing Area. The inner courtyard is the Grain-Sunning Ground, and a convenient work cycle line is formed around the inner courtyard. The boundary of the building is the external corridor that connects the four areas, and it is the route to visit the food processing workshop. The central courtyard spans out around the building randomly, topologically form a courtyard space of multiple layers, which meets the demand for natural ventilation, natural lighting and views of a workshop while maintaining nice interior and exterior space quality. The organic connection of courtyard and house creates functional areas of different sizes under one big roof: small sized corridor, medium sized rooms and large sized workshop, which flexibly meet the requirements of compound use of the workshop.

© JIN Wei-Qi
© JIN Wei-Qi
Floor Plan
Floor Plan
© JIN Wei-Qi
© JIN Wei-Qi

The design chooses glued timber structure as the major structure due to its light weighted, easy processed and installed and natural properties. The building is “floating” above the ground. It sits in a 60cm cement base, which allows the wood structure being moisture proofed against the ground and allows it to hide pipelines of some fixed equipments. In order to control the construction budget reasonably, the building adopts light wood structure-wood frame wall with a length of 2.1m, the upper part is glued timber truss beam, and the top is wooden and felt roofing. The facade is covered with translucent pc board which is light and easy to be installed as well. The space, structure, materials and the multiple layered exterior courtyards together creates a warm, natural and continuous working atmosphere for this farm.

© JIN Wei-Qi
© JIN Wei-Qi
© JIN Wei-Qi
© JIN Wei-Qi
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Tangshan Organic Farm / ARCHSTUDIO" 03 Nov 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/798694/tangshan-organic-farm-archstudio/> ISSN 0719-8884
© JIN Wei-Qi

有机农场 / 建筑营设计工作室