the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Small Scale
  4. Belgium
  5. Stal Collectief
  6. 2016
  7. Hofer Pavilion / Stal Collectief

Hofer Pavilion / Stal Collectief

  • 11:00 - 3 November, 2016
Hofer Pavilion / Stal Collectief
Hofer Pavilion / Stal Collectief, © Bob Segers
© Bob Segers

© Bob Segers © Bob Segers © Bob Segers © Bob Segers + 31

  • Designers

  • Location

    3680 Maaseik, Belgium
  • Team

    Len de Paepe, Bob Segers, Tim Vranken, Jonas Blondeel
  • Area

    28.0 sqm
  • Project Year

    2016
  • Photographs

© Bob Segers
© Bob Segers

Text description provided by the architects. Stal Collectief is a collaboration between four young furniture designers who studied in Mechelen: Len de Paepe, Bob Segers, Tim Vranken and Jonas Blondeel.

© Bob Segers
© Bob Segers

This collective, which occured through common interest and friendship, wants to create timeless and honest pieces of furniture and lighting objects.

New ideas are conceived, prototyped and sometimes even developed under one roof.

© Bob Segers
© Bob Segers
Section
Section
© Bob Segers
© Bob Segers

The Hofer pavilion is an experimental shelter for which we chose to use the archetypical shape of a house with a gable roof. Three out of the four walls and the roof can be moved to transform the interior into an outdoor livingspace. Ten pillars were used to support the structure and to create a slight elevation towards its surroundings. As a result the pavilion offers different perspectives on the rural scenery.

© Bob Segers
© Bob Segers

The outside is clad with wood according to the japanese way shou sugi ban.

The fixed structure such as the floor and the entrance are finished with sheet metal.

This temporary dwelling can be used during all seasons and for multiple purpuses.

© Bob Segers
© Bob Segers

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Stal Collectief
Office
Cite: "Hofer Pavilion / Stal Collectief" 03 Nov 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/798639/hofer-pavilion-stal-collectief/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments