the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Office Buildings
  4. China
  5. NAN Architects
  6. 2016
  7. 7 Slope Studios / NAN Architects

7 Slope Studios / NAN Architects

  • 22:00 - 4 November, 2016
7 Slope Studios / NAN Architects
7 Slope Studios / NAN Architects, © XIAO Xiao
© XIAO Xiao

© XIAO Xiao © XIAO Xiao © XIAO Xiao © XIAO Xiao + 20

  • Architects

  • Location

    Shanghai, China
  • Design Team

    NAN Xu, Guo Qiwei, Zhu Zhaoyu
  • Structure

    Xia Bin
  • Area

    780.0 sqm
  • Project Year

    2016
  • Photographs

© XIAO Xiao
© XIAO Xiao

Text description provided by the architects. This project is located in an abandoned factory campus in a former concession district of Shanghai, surrounded by colonial architectures.

Sketch
Sketch

The design objective is to take advantage of the city's heritage to recall the memory of the district, and create an open public office space.

© XIAO Xiao
© XIAO Xiao

Based on the surrounding old buildings, abstracted prototype units with similar scale are created. Several terraces are provided by interlocking and setback of this units, which provide opportunities for communication, and create a facade with rhythm rather than a dull building edge.

Diagram
Diagram

Two passages directed to the city landmark went through the lower part of the building and connected the courtyards.

© XIAO Xiao
© XIAO Xiao

Each studio has an independent courtyard facing the landscape.

Windows with different elevations provide a possibility for further construction of a mezzanine on the ground level.

© XIAO Xiao
© XIAO Xiao
Section
Section
© XIAO Xiao
© XIAO Xiao

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "7 Slope Studios / NAN Architects" 04 Nov 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/797988/7-slope-studios-nan-architects/> ISSN 0719-8884
© XIAO Xiao

七坡工作室 / NAN Architects