Rey Vitacura / CARREÑO SARTORI arquitectos

Rey Vitacura / CARREÑO SARTORI arquitectos

Rey Vitacura / CARREÑO SARTORI arquitectos - FacadeRey Vitacura / CARREÑO SARTORI arquitectos - Windows, HandrailRey Vitacura / CARREÑO SARTORI arquitectos - Facade, Beam, HandrailRey Vitacura / CARREÑO SARTORI arquitectos - Stairs, Facade, Handrail, BeamRey Vitacura / CARREÑO SARTORI arquitectos - More Images+ 14

Vitacura, Chile
  • Electric Project : Pablo Oyola
  • Sanitary Project : Leonardo Cuevas
  • Collaborators : María José Saez
  • Plot Area : 499 sqm
  • Author Architects : Mario Carreño Zunino, Piera Sartori del Campo
  • Electrical Project : Pablo Oyola
  • City : Vitacura
  • Country : Chile
More SpecsLess Specs
Rey Vitacura / CARREÑO SARTORI arquitectos - Facade
© Marcos Mendizábal

Text description provided by the architects. The project introduces an open interior spatiality, in which the different levels are related with the context through large windows and a gap which cross the interior.

Sketch

While the first floor extends to the site edge through a side yard, the second one is facing the street and the neighbor gardens. Finally, the terrace of the third level has views to the valley and the Andes.

Rey Vitacura / CARREÑO SARTORI arquitectos - Facade, Beam, Handrail
© Marcos Mendizábal

The products exhibition is related to the visual experience of the site, the city and the valley, complementing the permanence in the building, where the clients come with enough time to buy specific products.

Rey Vitacura / CARREÑO SARTORI arquitectos - Stairs, Facade, Handrail, Beam
© Marcos Mendizábal

The sequence of spaces and views is experienced through a set of stairs that differs in their sizes and materials. The continuity between the first and second level is achieved with a wide stair. After that, a lighter and vibrant metal stair is placed to link the terrace.

Sections

The relationship between parking spaces and use spaces is extremely required, forcing a set of operations to clear the ground, defining the project physics. A concrete base contains the building basement, organizing the first level and receiving a reticulated metal structure, passing over the cars and their circulations.

Rey Vitacura / CARREÑO SARTORI arquitectos - Glass
© Marcos Mendizábal

The northern light is almost completely sealed, opening the building to indirect light of the south. A brightly interior is achieved, in which the objects are exhibited avoiding the glare of direct sunlight. The outside is directly illuminated, alternating inside and outside views.

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Gerónimo de Alderete 1155, Vitacura, Región Metropolitana, Chile

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Rey Vitacura / CARREÑO SARTORI arquitectos" 24 Oct 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/797841/rey-vitacura-carreno-sartori-arquitectos> ISSN 0719-8884

© Marcos Mendizábal

Rey Vitacura / CARREÑO SARTORI arquitectos

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.