the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Restaurants & Bars
  4. China
  5. Zhaoyang Architects
  6. 2015
  7. Chaimiduo Farm Restaurant and Bazaar / Zhaoyang Architects

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

Chaimiduo Farm Restaurant and Bazaar / Zhaoyang Architects

  • 17:00 - 18 October, 2016
Chaimiduo Farm Restaurant and Bazaar / Zhaoyang Architects
Chaimiduo Farm Restaurant and Bazaar / Zhaoyang Architects, © Pengfei Wang
© Pengfei Wang

© Pengfei Wang © Pengfei Wang © Pengfei Wang © Pengfei Wang + 19

  • Architects

  • Location

    Dali, Yunnan, China
  • Design Team

    Yang Zhao, Peigen Shang
  • Interior Designer for the restaurant:

    XuCai
  • Area

    631.0 sqm
  • Project Year

    2015
  • Photographs

© Pengfei Wang
© Pengfei Wang

Text description provided by the architects. This is a renovation project. The property was originally an abandoned office facility located at the center of Dali old town, including a traditional Bai style timber building, a bungalow made of brick and concrete and a 200 sqm courtyard. The property has been rented by a local lifestyle brand “Chaimiduo” and renovated into a farm restaurant, a farmer’s supermarket, a gallery for local handicraft and space for “Chaimiduo Bazaar” that opens once a week. 

Axnometrical drawing with program arrangement
Axnometrical drawing with program arrangement

The idea of the renovation is mainly about redefining the courtyard’s four different sides using ad-hoc strategies. A second floor is added to the bungalow at the north side of the courtyard, with a traditional Bai style tiled roof (responding to the design code of Dali old town). An irregular shaped steel pavilion extrudes into the courtyard, connecting the restaurant interior with the courtyard space. The pavilion is wrapped with bamboo to emphasize its volume and to filter sunlight for its interior. The bamboo façade is operable towards the courtyard, allowing more interaction during bazaar hours. The bamboo facade also extends upward and becomes the banister for the terrace. The profile of the banister is tilted, directing the spatial orientation towards the preserved upper floor facade and tiled roof of the neighboring timber building.

© Pengfei Wang
© Pengfei Wang

The timber building was constructed according to traditional methods. We demolished the partition wall on the ground floor and also the timber doors with wood lattice. The space of the ground floor therefore opens up to the outside. We also added to the facade a system of bamboo sliding doors and then the openness can be adjusted. The bamboo system hides the original timber columns and introduces a new appearance responding to the transformed open spatiality. While canceling the reading of the traditional image on the ground floor, this new façade also highlights the more refined details of the preserved facade of the upper floor and tiled roof. 

© Pengfei Wang
© Pengfei Wang

The southern side of the courtyard is the main entrance to the whole property. We added a wedge shaped pavilion to redefine the entrance space. It provides shelter and also transforms the spatial sequence. Bamboo is used here as the ceiling and can be visually related to other bamboo facades and create a more unified impression.

© Pengfei Wang
© Pengfei Wang
First floor plan
First floor plan
© Pengfei Wang
© Pengfei Wang

The west side of the courtyard has an iron fence with lush local ivy that provides the property with a soft and semi-transparent protection. We simply added a wide timber platform that covers the flowerbed and can be used as a long bench and a place for children to play during bazaar hours. 

© Pengfei Wang
© Pengfei Wang

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Zhaoyang Architects
Office
Cite: "Chaimiduo Farm Restaurant and Bazaar / Zhaoyang Architects" 18 Oct 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/797411/chaimiduo-farm-restaurant-and-bazaar-zhaoyang-architects/> ISSN 0719-8884
© Pengfei Wang

柴米多农场餐厅和生活市集 / 赵扬建筑工作室