the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Offices Interiors
  4. Slovakia
  5. Plusminusarchitects
  6. 2016
  7. Framehouse / plusminusarchitects

Framehouse / plusminusarchitects

  • 04:00 - 23 October, 2016
Framehouse / plusminusarchitects
 Framehouse / plusminusarchitects, © Maroš Fečík
© Maroš Fečík

© Maroš Fečík   © Maroš Fečík   © Maroš Fečík   © Maroš Fečík   + 31

  • Architects

  • Location

    Bratislava, Slovakia
  • Architect in Charge

    Maroš Fečík, Filip Kandravý
  • Area

    145.0 m2
  • Project Year

    2016
© Maroš Fečík
© Maroš Fečík

Text description provided by the architects. The interior of a postproduction studio FRAMEHOUSE is located in a renovated multifunctional building on Miletičova street in Bratislava. Studio covers an area of 145 m2 divided into two floors and plays with materiality, minimalism and morphology. Motto "simplicity is beauty" architects are trying to undermine the motto “simplicity is beauty” with occasional spatial elements. Call words are wood, concrete and a bit of metal.

© Maroš Fečík
© Maroš Fečík

The entrance to the studio is via reception, located in the parterre of the building situated in the pedestrian promenade. Reception desk dominates the space with its angled concrete form, resembling a stone growing from concrete floor. Edginess of the desk is complemented by a sinuous pattern of a large-format wall cladding made by oiled plywood plates with dimensions of 2000x1250mm. This plywood cladding stretches through the entire reception area, via a staircase up to the spaces on the second floor and creates the impression of integrity and continuity of the space divided by floors.

Axonometric
Axonometric

In the middle of a geometric staircase is a levitating spatial mesh of welded roxor rods, which in addition to its primary function as a handrail serves as a shelving unit and for interior greenery.

© Maroš Fečík
© Maroš Fečík

Just opposite the staircase is an open-space area for studio boss. Next to it are the most important areas of the studio, online and 3D workstations. Online workstation is designed as a showroom for clients with a dominant cranked concrete desk and ian editing stage with theater-like seating for the presentation of work. This department is enclosed by an atypical glazing/plywood wall that separates it from additional areas of the studio. One such additional area is also a meeting/coffee bar with a multifunctional plywood box. Behind this place of rest and good coffee are toilets, 3D workstation and technology room with computer racks.

© Maroš Fečík
© Maroš Fečík

Product BriefSinuous pattern of a large-format wall cladding made by oiled plywood plates with dimensions of 2000x1250mm. This plywood cladding stretches through the entire reception area, via a staircase up to the spaces on the second floor and creates the impression of integrity and continuity of the space divided by floors.

© Maroš Fečík
© Maroš Fečík

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: " Framehouse / plusminusarchitects" 23 Oct 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/797400/framehouse-plusminusarchitects/> ISSN 0719-8884
© Maroš Fečík

斯洛伐克木屋工作室 / plusminusarchitects

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.