the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. The Netherlands
  5. Atelier van Wengerden
  6. 2015
  7. NT House / Atelier van Wengerden

NT House / Atelier van Wengerden

  • 15:00 - 26 October, 2016
NT House / Atelier van Wengerden
NT House / Atelier van Wengerden, © Yvonne Brandwijk
© Yvonne Brandwijk

© Yvonne Brandwijk               © Yvonne Brandwijk               © Yvonne Brandwijk               © Yvonne Brandwijk               + 14

  • Architects

  • Location

    Broek in Waterland, The Netherlands
  • Architects in Charge

    Jacco van Wengerden, María Araceli Martínez Llamas, Xiaoqin Zhang, Laura Berasaluce
  • Project Year

    2015
© Yvonne Brandwijk
© Yvonne Brandwijk

Text description provided by the architects. This project for a private client was carried out in Broek in Waterland, a rural village north of Amsterdam. 

© Yvonne Brandwijk
© Yvonne Brandwijk

The 1970s bungalow was extended to create extra space, with a large window and open decking designed to maximize views over paddocks and farmland to the west. To the east of the bungalow, large sliding doors and windows were introduced to connect and integrate the living areas with a large garden.  

Plan
Plan

Inside, the functions were rearranged, and a more generous open plan environment created with double height ceilings. The timber used for the extension and decking was continued inside as wall panelling and cupboards – organising the internal functions.

© Yvonne Brandwijk
© Yvonne Brandwijk

The result is a re-imagined house that truly responds to its environment by maximizing the use of light, sun, and restful views.

Model
Model

Product Description. The MODIWOOD sustainable wood facade cladding was also used as decking and soffit lining. The sustainable properties made it suitable as a long term cladding solution that provided the house with a warm an natural finish that reflected the surrounding landscape. 

© Yvonne Brandwijk
© Yvonne Brandwijk

View the complete gallery

Cite: "NT House / Atelier van Wengerden" 26 Oct 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/797334/nt-house-atelier-van-wengerden/> ISSN 0719-8884
© Yvonne Brandwijk

NT House / Atelier van Wengerden