Coconut House / D.LIM architects

Coconut House / D.LIM architects

© Young Chae Park© Young Chae Park© Young Chae Park© Young Chae Park+ 19

  • Architects: D.LIM architects
  • Area Area of this architecture project Area:  208
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2015
  • Photographs Photographs:  Young Chae Park
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: LG Hausys, Agglotech
  • Architect In Charge:Yeonghwan Lim, Sunhyun Kim
  • Design Team:Jeong-ho Choi, Wanki Kim, Hongnyeol-Kim
  • Exterior Finishing:THK30 Stone, Exposed Pine boards concrete, THK24 low-e pair glass
  • Structural Engineering:Eun Structural Engineering
  • Mechanical Engineering:Hitec Engineering Co.,Ltd
  • Electrical Engineering:Hitec Engineering Co.,Ltd
  • Site Area:265.10 sqm
  • Building Area:132.24 sqm
  • Country:South Korea
More SpecsLess Specs
© Young Chae Park
© Young Chae Park

Text description provided by the architects. The house is called a coconut house due to its solid grey stone exterior, while its interior is white and sweet. It is for a family consisting of a couple and two children.

© Young Chae Park
© Young Chae Park
Plan 1
Plan 1
© Young Chae Park
© Young Chae Park

Privacy from neighbouring properties was a key concern for the clients. The contrast between the exterior and interior materials and colors was chosen to heighten the safety of the house in a dense residential district. The building is packed into a plot between existing neighboring properties. Its plan was created to provide a variety of spaces across the two floors, and also to ensure the main spaces are oriented towards the sun’s path. 

Section
Section
Section
Section

At street level, a concrete-finished wall and grey stones shield the lower story from view. It also incorporates a black swinging door and entrance that opens onto a grey stone courtyard. A large volume of glazing towards this courtyard is used throughout the house to ensure the interior receives plenty of natural light, despite its cramped site. The master bedroom, situated in the more private front end of the second floor, contains a library, a walk-in closet, an en-suite bathroom, and a door to a terrace garden.

© Young Chae Park
© Young Chae Park

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Coconut House / D.LIM architects" 05 Oct 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/796468/coconut-house-d-star-lim-architects> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.