the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. News
  3. Nature-Inspired Design Named Winner of Sylvan Theatre Competition

Nature-Inspired Design Named Winner of Sylvan Theatre Competition

Nature-Inspired Design Named Winner of Sylvan Theatre Competition
Nature-Inspired Design Named Winner of Sylvan Theatre Competition , Courtesy of Eric Rodrigues
Courtesy of Eric Rodrigues

The Fallen Leaf, designed by Eric Rodrigues, has been named the first-place winner of the competition for the new Sylvan open air theatre in Cherkasy City Park, Ukraine. With a plan to demolish the old building, the new theatre is inspired by nature: it integrates into the landscape of the Cherkasy municipal park and uses only natural and locally sourced stone and wood. The form of the glue laminated timber roof is that of a falling leaf, whose organic slope helps to enhance the theatre's acoustics.

Courtesy of Eric Rodrigues Courtesy of Eric Rodrigues Courtesy of Eric Rodrigues Courtesy of Eric Rodrigues + 9

Courtesy of Eric Rodrigues
Courtesy of Eric Rodrigues

Further strengthening the design's acoustics and relationship to site, the theatre works below ground level, with an auditorium that holds 700 people. On the lower level, a courtyard provides natural light and ventilation and can also accommodate a bar setup. Also underground is the backstage area, including storage, changing rooms, and restrooms. Two areas accommodate guests with disabilities at the ground and lower levels. 

Courtesy of Eric Rodrigues
Courtesy of Eric Rodrigues

The design uses the natural slope of the site to augment seating capacity, which spans from the built theatre onto the green slope. The seating area is defined by concrete-supported soil and vegetation, blending the building into the landscape.

New via: Eric Rodrigues

Cite: Alyssa Wu. "Nature-Inspired Design Named Winner of Sylvan Theatre Competition " 01 Oct 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/796248/nature-inspired-design-named-winner-of-sylvan-theatre-competition/> ISSN 0719-8884
Courtesy of Eric Rodrigues

由大自然产生的灵感设计出的获奖项目:森林剧院