the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Offices Interiors
  4. Poland
  5. MFRMGR
  6. 2016
  7. ZTUDIO / mfrmgr

ZTUDIO / mfrmgr

  • 09:00 - 21 September, 2016
ZTUDIO / mfrmgr
ZTUDIO / mfrmgr, © Grzegorz Sztybel
© Grzegorz Sztybel

© Grzegorz Sztybel © Grzegorz Sztybel © Grzegorz Sztybel © Grzegorz Sztybel + 29

  • Architects

    mfrmgr
  • Location

    Warsaw, Poland
  • Area

    245.0 sqm
  • Project Year

    2016
  • Photographs

  • Designers

    Frejda & Gratkowski Architekci, Marta Frejda , Michał Gratkowski
  • Collaboration

    Jakub Róziewicz, Klaudia Zyza
  • More Specs Less Specs
© Grzegorz Sztybel
© Grzegorz Sztybel

Text description provided by the architects. The seat of the advertising and movie sound production company is a remarkable place, the place in which the paths of many different people: actors, lectors, clients and team employees intermingle. The same way, there intermingle the paths of sound and images in audio and sound montage rooms. There is a lot going on here. All that jazz needs to be restrained and arranged - divided and separated, so that both work and breaks between the recordings provide necessary relaxation.

© Grzegorz Sztybel
© Grzegorz Sztybel

In our design we put forward a new, logical and functional division of space dedicated either for work and casual meetings.

© Grzegorz Sztybel
© Grzegorz Sztybel

Our primary design task was to create an arranged, representative entrance - a spacious common area. The company seat is located in a terraced house from the 80’s, rather dimly lit and with undersized interiors.

Exploded Axo
Exploded Axo

The ground floor space, where a receptionist welcomes the visitors, was completely redesigned. There is a coatroom and a room with a large table designed for meetings with a large number of participants. We also prepared separate rooms for the administration and accounting as well as some quiet nooks for casual meetings. And, of course, a lavatory.

© Grzegorz Sztybel
© Grzegorz Sztybel
© Grzegorz Sztybel
© Grzegorz Sztybel

The design needed to be economical since the building is only rented.

The real challenge here was a tough deadline imposed by the investor - a holiday period. The assumption was not to interfere with the large amount of tasks which the company employees have to complete during the year. All tiers underwent renovation which included renovation of the staircase and development of new designs of the recording and sound editing studios. However, the major part of the renovation related to the ground floor area.

© Grzegorz Sztybel
© Grzegorz Sztybel

Apart from the rearrangement of the areas and functions on the ground floor, our design included development of partition walls, which is a reference to the divider wall structures in 2b4 buildings. We teasingly didn’t fill them in with the acoustic insulation material that would absorb the noise. We left (and designed) structure framework and emphasized their aesthetics by filling them with semitransparent polycarbonate panels. Transverse divisions of the wooden structure form marvelous shelves for books, magazines and binders.

© Grzegorz Sztybel
© Grzegorz Sztybel

Thanks to this solution the interiors became more spacious. The activities performed in individual rooms are hardly seen, however, the light from the garden spreads throughout the whole ground floor.

© Grzegorz Sztybel
© Grzegorz Sztybel

All structures and furniture are made of varnished pine wood, the filling panels are made of semitransparent polycarbonate and the ground level floor is covered with grey rubber flooring. The walls were painted white and additionally we placed a mirror in the waiting room to make the room even more spacious. To complement the interior we used standard luminaires and simple and affordable furniture from a well-known megastore.

© Grzegorz Sztybel
© Grzegorz Sztybel
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "ZTUDIO / mfrmgr" 21 Sep 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/795359/ztudio-mfrmgr/> ISSN 0719-8884
© Grzegorz Sztybel

ZTUDIO / mfrmgr