the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Taiwan
  5. Dotze Innovations Studio
  6. 2014
  7. Courtyard House / Dotze Innovations Studio

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

Courtyard House / Dotze Innovations Studio

  • 20:00 - 20 September, 2016
Courtyard House / Dotze Innovations Studio
Courtyard House / Dotze Innovations Studio, © Tze-Chun Wei
© Tze-Chun Wei

© Tze-Chun Wei © Tze-Chun Wei © Tze-Chun Wei © Tze-Chun Wei + 29

  • Architects

  • Location

  • Architect in Charge

    Tze-Chun Wei
  • Design Team

    Zhi-Rui Haung, Chi-Fung Yeh, Zhe-Xun Yang, Chun-Li Wang
  • Area

    1132.0 sqm
  • Project Year

    2014
  • Photographs

  • Collaborators

    ARJR Architects, iTemdesign, Ospace Architects
  • Contractor

    Tze-Chun Wei, ARJR Architects
  • Structural Engineer

    Wu-Long Huang
  • Interior Design

    Tze-Chun Wei
  • Lighting Design

    Vivie Lin
  • Construction Consultants

    Zhi-Rui Haung, Yu-Cheng Tang
  • More Specs Less Specs
© Tze-Chun Wei
© Tze-Chun Wei

Text description provided by the architects. This is an ambitious project for a 3-generation family in Changhua, Taiwan. The site is located on the roof of an existing one-story factory building.

© Tze-Chun Wei
© Tze-Chun Wei

The initial idea was to create a contemporary Chinese courtyard house with a "回" shaped volume, a layout with individual living units and shared family spaces. They are connected by a looped corridor and separated by small light wells.

Diagram
Diagram

"Sky-Voids" are distributed in the corners of the building to provide natural lighting and ventilation and are designed as individual small courtyards. 

© Tze-Chun Wei
© Tze-Chun Wei
Exploded Axo
Exploded Axo
© Tze-Chun Wei
© Tze-Chun Wei

"Inner-View" is the idea of creating private garden views for the occupants' pleasure and blurs the visual boundary between inside and outside.    

© Tze-Chun Wei
© Tze-Chun Wei
Plan
Plan
© Tze-Chun Wei
© Tze-Chun Wei

Big glazing facing the central courtyard is designed and "Sky Voids" provide inner-views of the garden. This is a project trying to re-define a modern Chinese courtyard house and explore how space can be divided individually but stay closely connected

© Tze-Chun Wei
© Tze-Chun Wei
Cite: "Courtyard House / Dotze Innovations Studio" 20 Sep 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/795351/courtyard-house-dotze-innovations-studio/> ISSN 0719-8884
© Tze-Chun Wei

景与井: 內景 + 天井 / Dotze Innovations Studio