the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Apartment Interiors
  4. Vietnam
  5. AD+studio
  6. 2016
  7. Home / AD+studio

Home / AD+studio

  • 22:00 - 15 September, 2016
Home / AD+studio
Home / AD+studio, © Quang Dam
© Quang Dam

© Quang Dam © Quang Dam © Quang Dam © Quang Dam + 24

  • Architects

  • Location

    Ho Chi Minh City, Ho Chi Minh 70000, Vietnam
  • Design Team

    Nguyen Dang Anh Dung, Nguyen Van Trung, Vo Dinh Huynh
  • Area

    84.0 sqm
  • Project Year

    2016
  • Photographs

© Quang Dam
© Quang Dam

Text description provided by the architects. Located in the South West corner of the building, it is a 2-bedroom apartment of which the area is 84 m2. After two years for office lending, this apartment has been partly damaged. The current arrangement plan also creates several problems when the using purpose is changed. Refurbishment method is to move the culinary area close to the living room which is arranged symmetrically through the center axis; the old kitchen is renovated into a multi-function space with a storage beneath; adding a private WC to the master bedroom; changing direction for the door of the other bedroom in order to surmount the room crossing disadvantage by giving way directly towards to the laundry balcony which is a new ventilating ways for the apartment. Afterwards, through the narrow hall, the common space has more views to the balcony and towards outside, making the space become bigger and airy.

© Quang Dam
© Quang Dam
Diagram
Diagram
© Quang Dam
© Quang Dam

I personally do not like apartment block in HCMc. It gives me a feeling of living in many stacking boxes which are constructed in a disorganized manner around the city; living with no garden, no breathing space and having no awareness of who behind the wall, all of which are the methods of building a life style to be relatively strange for the one who grew up in the countryside with nature and neighbors all around.

© Quang Dam
© Quang Dam

This apartment is a gift for my little sister, giving her a familiar living space, a childhood memory of when we were kids together enjoying our COLORFUL life in our little home with FRONT AND BACK GARDEN, where we shared our memories UNDER THE ROOF. Living spaces under the roof has been formed and remained in our mind as a place where we get back for a peaceful, leisurely feeling – the feeling that a common apartment cannot bring.

© Quang Dam
© Quang Dam

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Home / AD+studio" 15 Sep 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/795191/home-ad-plus-studio/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.