the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Retail
  4. Japan
  5. SIDES CORE
  6. 2016
  7. Vinyl's Mix / Sides Core

Vinyl's Mix / Sides Core

  • 17:00 - 14 September, 2016
Vinyl's Mix / Sides Core
Vinyl's Mix  / Sides Core, © Yoshiro Masuda
© Yoshiro Masuda

© Yoshiro Masuda © Yoshiro Masuda © Yoshiro Masuda © Yoshiro Masuda + 12

  • Architects

  • Location

    Hagoromo, Takaishi, Osaka Prefecture 592-0002, Japan
  • Area

    90.9 sqm
  • Project Year

    2016
  • Photographs

© Yoshiro Masuda
© Yoshiro Masuda

Text description provided by the architects. This is a relocation project for a salon we designed previously. This is the youngest and most lively of the salon’s locations. The staff has curated a collection of books to showcase their ideas and personalities.  

© Yoshiro Masuda
© Yoshiro Masuda
Plan
Plan
© Yoshiro Masuda
© Yoshiro Masuda

The name “vinyl's mix” reflects the owner’s idea of integrating music, art and other forms of cultural expression into a hair salon. The library represents this ideal. 

© Yoshiro Masuda
© Yoshiro Masuda

The premises have a narrow façade flanked by utility meters, and windows facing the cement block wall of the adjacent property. Rough surroundings reflect the raw, unpolished charm and undiscovered potential of the staff. We chose to make use of those features rather than hide them for an energetic vibe. 

© Yoshiro Masuda
© Yoshiro Masuda

Steel beams crisscrossing the ceiling became a grid for lighting fixtures. Water pipes running just below the ceiling are repurposed as supports for a bar to hang garments on. The redesigned interior has plenty of textured materials to harmonize with the existing rough, unfinished space, expressing the essence of the salon. 

© Yoshiro Masuda
© Yoshiro Masuda

To emphasize the depth of the space, the entrance is a glass sliding door with large, unobstructed panes. Dividers inside are high enough that customers do not feel prying eyes from outside, while still sharing the energy of the space with passersby.

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
SIDES CORE
Office
Cite: "Vinyl's Mix / Sides Core" 14 Sep 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/795188/vinyls-mix-sides-core/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments