the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Apartments
  4. South Korea
  5. JLArchitects
  6. 2016
  7. The Ziffer / JLArchitects + Solto Jibin

The Ziffer / JLArchitects + Solto Jibin

  • 20:00 - 15 September, 2016
The Ziffer / JLArchitects + Solto Jibin
The Ziffer / JLArchitects + Solto Jibin, © Namsun Lee
© Namsun Lee

© Namsun Lee © Namsun Lee © Namsun Lee © Namsun Lee + 41

  • Architects

    JLArchitects , Solto Jibin
  • Location

    Yeongtong-gu, Suwon-si, Gyeonggi-do, South Korea
  • Architect in Charge

    Jae Heon Lim
  • Design Team

    Jae Heon Lim, Namho Jo, Eunpil Jeon, Jihi Min
  • Area

    457.0 sqm
  • Project Year

    2016
© Namsun Lee
© Namsun Lee

Text description provided by the architects. Near Seoul, a few new cities and towns have been developed in last decades. Gwang-gyo is one of those new developed cities, originally and currently being developed as the center of government administrative and R&D clusters hub. The project is located in the mixed-use zone, which has the floor area ration 1.8. As the other zones of new town, strict design codes are regulating the formal and programmatic rules of the area; then, the district shows the aspect of both sides of regulations, the pleasant unity and boredom of the rule as well.

© Namsun Lee
© Namsun Lee
© Namsun Lee
© Namsun Lee

Since those codes are not functioning in negative way in terms of architecture and the ecological construction and so on, the project has been pushed forward to communicate in better way with contexts around. Those 4 stories mixed-use buildings in neighborhood usually stay individually without conversations except the store in the ground floor. The projects has been put into vertical void in the corner of the building, and making it garden to be able to communicate with the street level breaking the boredom of common new town setting.

© Namsun Lee
© Namsun Lee
Section
Section
© Namsun Lee
© Namsun Lee

Project title, the Ziffer means the abbreviation of ‘the Z-shaped buffer’ melting the closed barrier between public and private. In each floor, folding doors have been installed in the set-back layer of the structural masonry wall to protect from the quite cold winter of Korea. Thus, the Ziffer borrowed the systemic way how the zipper is functioning to open and close insides and outsides in convenient ways.

© Namsun Lee
© Namsun Lee

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "The Ziffer / JLArchitects + Solto Jibin" 15 Sep 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/795185/the-ziffer-jlarchitects/> ISSN 0719-8884
© Namsun Lee

Ziffer 大楼 / JLArchitects