the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Thailand
  5. Poetic Space Studio
  6. 2015
  7. Twin House / Poetic Space Studio

Twin House / Poetic Space Studio

  • 20:00 - 12 September, 2016
Twin House / Poetic Space Studio
Twin House / Poetic Space Studio, © Ketsiree Wongwan
© Ketsiree Wongwan

© Ketsiree Wongwan © Ketsiree Wongwan © Ketsiree Wongwan © Ketsiree Wongwan + 27

© Ketsiree Wongwan
© Ketsiree Wongwan

Text description provided by the architects. The house is built after the great flood in Thailand since 2011-2012, along with the reason of shifting the member of family from 'single family' to 'extended family.' There are eight members of three generations - grandparent, two families of parent, and grandchild. The project name of 'Twin House' comes from the twin daughter of the 2nd generation.

© Ketsiree Wongwan
© Ketsiree Wongwan

The 400 sqm. land is divided to be 2 pieces of land for two families - two houses. The design program of both houses is similar, which is 3 bedrooms, 4 restrooms, 2 living rooms, kitchen, and dinning area, basically. By the reason of limitation of land along with a lot of programs to accommodate eight members. Sharing space is a good solution in this project to be completed all facilities - 5 cars parking and service area. Eventually, the design program is consisted of two houses and sharing space.

© Ketsiree Wongwan
© Ketsiree Wongwan

By conversation with the owner of two houses; even in the similar design program, we have found the different attitude of using space in the terms of public and privacy space, between inside and outside space. We summarize design direction of this project - 'similar physical body, different thresholds.' Meanwhile, sharing space is the area of making the connection of both houses.

Section
Section
Section
Section

These two house is different degree of privacy. We really concentrate how and where to make the opening void and wall, in order to maintain personal privacy and the place for the whole family meeting. It is important in our thought of how designing a house for a big family.

© Ketsiree Wongwan
© Ketsiree Wongwan

Two storey house make the relationship between inside and outside space, trying the blur the wall or boundary connected to its surrounding. The living area is mixed and connected inside program and outside sharing space. Meanwhile, three storey house is on the privacy mode - inside program connection, mainly. The pocket garden in the back transfers space between house and sharing space, garden in the middle. The terrace on the rooftop defines visual privacy of outdoor space, making connection only ground and the sky.

© Ketsiree Wongwan
© Ketsiree Wongwan

View the complete gallery

About this office
Cite: "Twin House / Poetic Space Studio" 12 Sep 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/794977/twin-house-poetic-space-studio/> ISSN 0719-8884
© Ketsiree Wongwan

双子之家 / Poetic Space Studio

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.