Villers Abbey Visitor Center / Binario Architectes

Villers Abbey Visitor Center / Binario Architectes

Villers Abbey Visitor Center / Binario Architectes - Garden, BeamVillers Abbey Visitor Center / Binario Architectes - Image 3 of 31Villers Abbey Visitor Center / Binario Architectes - Image 4 of 31Villers Abbey Visitor Center / Binario Architectes - Image 5 of 31+ 31

  • Area Area of this architecture project Area :  420
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2016
  • Photographs
    Photographs :François Lichtle
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers :  dormakaba, Abet Laminati, Amkel, Heradesign
  • Landscape : Du Paysage, Virginie Pigeon, Sébastien Ochej
  • Structure : JZH et partners

  • Fluids : SECA benelux

  • Lightning : Henriette Michaux
  • Scenography : L'Escaut

  • Lighting : Henriette Michaux
  • City : Villers-la-Ville
  • Country : Belgium
More SpecsLess Specs
Villers Abbey Visitor Center / Binario Architectes - Windows, Garden
© François Lichtle
Villers Abbey Visitor Center / Binario Architectes - Image 4 of 31
© François Lichtle

Text description provided by the architects. The Villers abbey site is crossed and split by the N275 national road so it loses logic and unity. Architecture, through a common intervention in landscape and scenography fields, tries to reunite the full cistercian composition plan. The project leads to a truly sequence from the parking to the ruins and prepares the visitors. The new path goes by the mill (reception hall, scenographic spaces, models room), reaches the hill across the new footbridge, continues through the garden, crosses the second bridge over the national road and finally goes down into the ruins. The project highlights a common thread by means of sober  materials (corten, wood, concrete) set up in various ways.

Villers Abbey Visitor Center / Binario Architectes - Windows
© François Lichtle
View
Villers Abbey Visitor Center / Binario Architectes - Beam, Handrail
© François Lichtle
View
Villers Abbey Visitor Center / Binario Architectes - Bedroom
© François Lichtle

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:1495 Villers-la-Ville, Belgium

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Villers Abbey Visitor Center / Binario Architectes" 06 Sep 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/794649/villers-abbey-visitor-center-binario-architectes> ISSN 0719-8884
© François Lichtle

Villers Abbey游客中心 / Binario Architectes

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.