We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

LS House / Gastón Sironi

LS House / Gastón Sironi

© Gonzalo Viramonte© Gonzalo Viramonte© Gonzalo Viramonte© Gonzalo Viramonte+ 30

Mendiolaza, Argentina
  • Architects: Gastón Sironi Gastón Sironi
  • Area Area of this architecture project Area:  149
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: ZARATE, ALUMINIOS, COMERCIAL GERDAU, EXPOLAJAS, GRUPO GALLARA y TRIVENTAR, OSLO Amoblamiento Aplicado
  • Site Area:1242 sqm
  • Construction Administration:Gastón Sironi Gastón Sironi
  • City:Mendiolaza
  • Country:Argentina
More SpecsLess Specs
© Gonzalo Viramonte
© Gonzalo Viramonte

Text description provided by the architects. PROJECT
As a result to the sites unique characteristics, the architectural concept arises from the indoor-outdoor interaction for this single family home that is set with open views in a complex topography.

© Gonzalo Viramonte
© Gonzalo Viramonte

The design is a synthesis of spaces joint through patios emphasizing the connectivity with the outdoor space. The complexity of heights gets resolved by locating the garage below the main volume to compensate the grading. This main volume houses the public area, 2 main areas that are connected through an entry patio and takes advantage of the main views and orientations. The private area and future expansions follow the same design logic of connections with the outdoor space. Through this open spaces, every room gets northern light.

© Gonzalo Viramonte
© Gonzalo Viramonte
© Gonzalo Viramonte
© Gonzalo Viramonte

SUSTAINABILITY
The suitable orientation of the house is not the only aspect considered for good temperature conditioning. A mixed construction system including concrete, metal framing hardware and 6 cm polyurethane foam rubber with air chamber; also aid to the conditioning of the place. Awnings and sliding vertical sunshades generate a microclimate that retains the heat or cold air. Rainwater is collected through a series of gutters and stored to be reused for landscape.

Plan
Plan

MATERIALS
The intention was to utilize low maintenance materials that would also have a lower impact to the site. Exposed concrete and oxidized metals are the main actors, with their unique characteristics of changing textures and coloring through time.

© Gonzalo Viramonte
© Gonzalo Viramonte
Section
Section
© Gonzalo Viramonte
© Gonzalo Viramonte

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "LS House / Gastón Sironi" [Vivienda L.S. / Gastón Sironi] 06 Sep 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/794636/ls-house-gaston-sironi> ISSN 0719-8884
© Gonzalo Viramonte

LS住宅 / Gastón Sironi

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.