the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Pavillion
  4. Romania
  5. Gergely Sági
  6. 2016
  7. Time Box – Temporary Exhibition Pavilions / Gergely Sági

Time Box – Temporary Exhibition Pavilions / Gergely Sági

  • 09:00 - 26 August, 2016
Time Box – Temporary Exhibition Pavilions / Gergely Sági
Time Box – Temporary Exhibition Pavilions   / Gergely Sági, © Zsolt Vasáros
© Zsolt Vasáros

© Gergely Sági © Zsolt Vasáros © Gergely Sági © Gergely Sági + 27

  • Design Team

    Sándor Ambrus, Ferencz Andrási, János Antal, István Balla, Lehel Balla, Zsigmond Balla, Zsolt Balla, József Bálint, Botond Csiki, Szilárd Dósa, Szilárd Kacsó, Nándor Laczkó, Regő László, Norbert Moldován, Botond Siklódi, László Siklódi, József Szabó, Hunor Szász, Zsolt Szilveszter
  • Chief Consultant

    Zsolt Vasáros
  • Consultant

    Cicelle Gaul
  • Local Partner

    Zsolt Tövissi
  • Structural Designer

    Péter Dénes
  • Chief Curators

    Szilamér Péter Pánczél, Silvia Mustață, Koppány Bulcsú Ötvös
  • Curators

    Alpár Dobos, István Karácsony, Nicoleta Man, Dávid Petruț, Katalin Sidó
  • Chief site manager

    Koppány Bulcsú Ötvös
  • More Specs Less Specs
© Gergely Sági
© Gergely Sági

Text description provided by the architects. It is a great challenge in an architectural sense, a great question whether contemporary architecture can be present in a village where the largest architectural intervention of the past 100 years has been some change of windows and doors; where the idea of the most modern materials is the red and blue metal rooftops and the idea of „form” remains the archetypical shape of the house. What tools does contemporary architecture have in such a conservative village sticking so much to traditions? Where could we start? Which values are we reflecting on, trying to save them from the current decay that will obviously disappeare soon and forever without intervention? How can something fit into this environment having a function that has never been seen there before, something that has no ancestors, no past, no natural location in the village? Being in connection with the environment is not a cliché here coming from the vibes of „genius loci” creating nice forms and transcendent content,it is rather a very practical need that could secure the long-lasting future of the pavilion: having connection is means of survival here. In a situation where the house is left alone for 11 months of the year (the 12th one being the time of the excavation) in the cornfield by the village the only chance for survivor is to have owner.

© Gergely Sági
© Gergely Sági
Elevations
Elevations
© Zsolt Vasáros
© Zsolt Vasáros

And there can be owner only if locals become owners. If locals can relate to the small constructions by their village, if they are able to accept them, and the community is able to look at them as its own and feel responsibility for them – in this case the pavilions can last the time they were constructed for. In any other case their inevitable future is decay and destruction. Considering these having connection is not only a purpose-it's the only chance for the existance of the pavilions.

© Gergely Sági
© Gergely Sági
Sketch
Sketch
© Zsolt Vasáros
© Zsolt Vasáros
Detail
Detail
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Time Box – Temporary Exhibition Pavilions / Gergely Sági" 26 Aug 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/794035/time-box-nil-temporary-exhibition-pavilions-gergely-sagi/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© Zsolt Vasáros

时间盒 — 临时展览场馆 / Gergely Sági