All
Projects
Products
Events
Competitions

Modulo Rebouças / Dal Pian Arquitetos

Modulo Rebouças / Dal Pian Arquitetos

©  Nelson Kon ©  Nelson Kon ©  Nelson Kon ©  Nelson Kon + 26

  • Architects: Dal Pian Arquitetos
  • Area Area of this architecture project Area: 6019.0
  • Year Completion year of this architecture project Year: 2016
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Atlas Schindler, Day Brasil, Deca, Eliane, Glassec, Häfele, Knauf, Mekal, Metalgrade, Metálica, Neocom, Portinari, Schüco, Strunor, Sul Metais
  • Project Team: Paulo Noguer, Amanda Higuti, Natalie Tchilian, Sabrina Aron, Julio Costa, Cristina Sin.
  • Artistic Panels: Ronah Carraro
  • Furniture: Tryptique Architecture
  • Developer: Idea!Zarvos
  • Contractor: Engeform
  • Foundations: Apoio
  • Air Conditioning: Contractors
  • Structural Engineers: Gama Z Engenharia
  • Electricity And Plumbing: Grau Engenharia
  • Façade Consultant: Arqmate
  • Visual Communication: João Nitsche
  • Landscape Design: Isabel Duprat
  • Lighting: Mingrone Iluminação
  • Acoustics: Harmonia Acústica
  • Theater: Cineplast
  • Sealing Consultant: Proassp
More Specs Less Specs
©  Nelson Kon
© Nelson Kon

Text description provided by the architects. At the corner of Rebouças Avenue and Capote Valente Street, in the neighborhood of Pinheiros, the project consists of 46 office units and a theater.

©  Nelson Kon
© Nelson Kon

Situated in a squared conformation plot, the building is conceived as a single cube volume internally perforated by a continuous void which brings light and ventilation into the interior. The common areas of the program, such as the reception, the theater foyer and collective circulations, are located surrounding this central void. This multiplicity of spaces permeated by gardens provides its users with varied perspectives and playful visions of the internal building events.

©  Nelson Kon
© Nelson Kon
Section
Section
©  Nelson Kon
© Nelson Kon

Externally, the building is coated by a set of frames alternating glazing modules with opaque seals made of aluminum composite panels, in shades of gray and yellow.

©  Nelson Kon
© Nelson Kon
©  Nelson Kon
© Nelson Kon

The transparent ground floor, permeable and receptive to urban flows, harmonically inserts the building into the urban fabric of the city.

©  Nelson Kon
© Nelson Kon

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: R. Capote Valente, 39 - Pinheiros, São Paulo - SP, Brazil

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Modulo Rebouças / Dal Pian Arquitetos" 23 Aug 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/793637/reboucas-office-building-dal-pian-arquitetos/> ISSN 0719-8884
©  Nelson Kon

巴西 Modulo Rebouças 办公楼及剧场 / Dal Pian Arquitetos

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.