the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Switzerland
  5. idA
  6. 2016
  7. Reconstruction of a Townhouse with new Steel Balconies / idA

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

Reconstruction of a Townhouse with new Steel Balconies / idA

  • 05:00 - 17 August, 2016
Reconstruction of a Townhouse with new Steel Balconies / idA
Reconstruction of a Townhouse with new Steel Balconies  / idA, © Valentin Jeck
© Valentin Jeck

© Valentin Jeck © Valentin Jeck © Valentin Jeck © Valentin Jeck + 30

© Valentin Jeck
© Valentin Jeck

Text description provided by the architects. The living and business house was built in 1893 and accommodates six 3.5-room apartments, an art gallery in the ground floor and a motorcycle workshop in the basement.

© Valentin Jeck
© Valentin Jeck

The dwelling levels are fully refurbished. The formerly North and street orientated living-/dining room is now facing the quiet south. The floor plan, which was divided into small sections with entrée, bathroom and kitchen, is now dissolved. A new infrastructure box with bathroom and kitchen is added and is spliting the loft like room in entrance, living and dining area.

© Valentin Jeck
© Valentin Jeck

Reconditioning the inside and facade of the townhouse on one hand, furthermore adding private outside spaces is revaluating the plot.

Detail
Detail
Detail
Detail

The Space between House number 47 and 45 is filled with a steel structure, which offers space for generous terraces for both neighbouring houses. The Volume is orientated at the street accompanied row houses, which already exist in the quarter. The new structure mimes a house, which is not allowed to be build – cause the two plots are already fully used.

© Valentin Jeck
© Valentin Jeck

In theory the structure is supposed to be used temporary as outside space and in case of redensification it will be developed into flats.

© Valentin Jeck
© Valentin Jeck
© Valentin Jeck
© Valentin Jeck

Balconies are mounted across the community centre of Wipkingen towards the East. They are reserved in their expression and are orientating themselves on the existing outside spaces along the Ampère Street.

© Valentin Jeck
© Valentin Jeck

View the complete gallery

About this office
Cite: "Reconstruction of a Townhouse with new Steel Balconies / idA" 17 Aug 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/793389/reconstruction-of-a-townhouse-with-new-steel-balconies-ida/> ISSN 0719-8884
© Valentin Jeck

植入钢结构阳台的别墅改造 / idA

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.