the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. United States
  5. Nick Waldman Studio
  6. 2016
  7. Tree House / Nick Waldman Studio

Tree House / Nick Waldman Studio

  • 13:00 - 8 August, 2016
Tree House / Nick Waldman Studio
Tree House / Nick Waldman Studio, Courtesy of Nick Waldman
Courtesy of Nick Waldman

Courtesy of Nick Waldman Courtesy of Nick Waldman Courtesy of Nick Waldman Courtesy of Nick Waldman + 29

Courtesy of Nick Waldman
Courtesy of Nick Waldman

Text description provided by the architects. As night falls, a building appears to be lightly perched on a heavy base, floating and glowing in the trees.

Concept
Concept
Diagram
Diagram

In rural West Tisbury, MA, a graphic novelist needs a place to park and a place to work. The place to park is a black box with a continuous strip of polycarbonate to let in light and expose the framing "branches" that support the upper floor. What sits on top is a cedar shingled, light filled studio in the trees, with tall walls with large windows on the East that frame views of the surrounding foliage and low walls with small windows on the West to gain privacy from the adjacent main house.

Courtesy of Nick Waldman
Courtesy of Nick Waldman

The local building restrictions on "detached bedrooms" only allow partitions for a bathroom. Thus, the bathroom "core", placed in the center of the room, plays the role of dividing the open living layout into two distinct zones of living/working and sleeping, allowing occupants to circulate around both sides. While not on a wall with windows, light from a large operable skylight and high vaulted ceilings still give the bathroom a very open feel. A private narrow deck in the back, provides a place to pause and reflect with the nature that the studio sits in.

Plan
Plan

View the complete gallery

About this office
Nick Waldman Studio
Office
Cite: "Tree House / Nick Waldman Studio" 08 Aug 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/792786/tree-house-nick-waldman-studio/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments