All
Projects
Products
Events
Competitions

Servier's Center of Excellence in Clinical Research / NFOE

Servier's Center of Excellence in Clinical Research / NFOE

© Stephane Brugger © Stephane Brugger © Stephane Brugger © Stephane Brugger + 17

  • Architects Authors of this architecture project NFOE
  • Area Area of this architecture project
    5565.0 m2
  • Project Year Brands with products used in this architecture project
    2014
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Decoustics, Edimax, Milliken
  • Photographs

More Specs Less Specs
© Stephane Brugger
© Stephane Brugger

Text description provided by the architects. Located in the Laval science and technology park, the Servier “Centre of Excellence” project consisted of the design and construction of a new, independent office building which was followed by a complete retrofit of the adjacent older head office complex.

© Stephane Brugger
© Stephane Brugger

A main objective of the project was the reorganization of departments and the integration of equivalent work spaces for all staff, in both size and quality of finishing. The project was also designed to achieve high energy economies and an environmental sensibility to achieve LEED NC (without documentary burden).

© Stephane Brugger
© Stephane Brugger

Building accommodations include open office areas, meeting/discussion bubbles, divisible conference spaces, hospitality areas, coffee and break zones, high-density archives, a small fitness center, mechanical penthouse and underground storage rooms.

1st Floor Plan
1st Floor Plan
2nd Floor Plan
2nd Floor Plan

The personality of the new building reflects and contrasts with the vocabulary of the nearby more stylistic head office with its mansard roofs. Rhythm and materials were carefully selected and inspiration drawn from the original palette of colours. 

© Stephane Brugger
© Stephane Brugger
© Stephane Brugger
© Stephane Brugger

This project was followed by the complete refurbishment of 2,183 m² of the existing older head office building spaces to reflect the newly introduced spatial allocations and high quality finishing.

© Stephane Brugger
© Stephane Brugger

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Laval, QC, Canada

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Servier's Center of Excellence in Clinical Research / NFOE" 01 Aug 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/792311/serviers-center-of-excellence-in-clinical-research-nfoe-et-associes-architectes/> ISSN 0719-8884
© Stephane Brugger

加拿大医疗研究服务中心 / NFOE

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.