Namsan Patio / Architects Group RAUM

Namsan Patio / Architects Group RAUM

© Yoon Joon-hwan© Yoon Joon-hwan© Yoon Joon-hwan© Yoon Joon-hwan+ 34

  • Design Team:Ha Jeoung-un, Kim Dae-won, An Shin, Yu Seong-cheol, Yoon Jeong-ock, Park Gyu-hyun
  • Client:Gawk Hye-jung, Jin Jae-un
  • Construction:Taebaek Construction(Kim Tae-hong)
  • Electric Engineer:Young Shin Engineering
  • Structural Engineer:In Structure Engineering
  • Mechanical Engineer:Shinheung Engineering
  • Site Area:190.50 sqm
  • Gross Floor Area:357.34 sqm
  • Building To Land Ratio:57.17 %
  • Floor Area Ratio:187.57 %
  • Building Scope:B1, 4F
  • Height:14.25 m
  • City:Busan
  • Country:South Korea
More SpecsLess Specs
© Yoon Joon-hwan
© Yoon Joon-hwan

Text description provided by the architects. The terrace and balcony, which are preferred as the best space in the whole building in the Western world, are disappearing in Korea due to the desire of more indoor space. It lost its distinct character by being covered with glass or being expanded to an indoor space. For the Namsan Patio, we wanted to create a place that would substitute this vanishing space.

© Yoon Joon-hwan
© Yoon Joon-hwan

We wanted to create a sustainable free space, not a terrace or a balcony that would disappear in the future. Patio can contain a multiple meaning. This place(patio) can become a relaxed time in our lives, and it can also be a goal or an assignment. It can be utilized as an exterior living room, an entrance yard, a garden, or even as a domestic space. Users will continue to maintain the patio. Through such activity, the space and the users become one, and the space will be completed by being filled with new functions and activities.

© Yoon Joon-hwan
© Yoon Joon-hwan
Section
Section
© Yoon Joon-hwan
© Yoon Joon-hwan

The building surrounds the site, bearing the patio. The vertically opened courtyard and the horizontally opened free space come together and form a relationship. This relationship brings completion of the patio. Centered by the patio, the circulation flows. The interior walls that are made up with bricks transmit a deep sense of touch. The brick wall offers a single silhouette as a whole, which connects the free spaces that are piled vertically. The patio, flowing on the courtyard space, will be a free space which connects nature, human, and the city.

© Yoon Joon-hwan
© Yoon Joon-hwan

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Namsan-dong, Geumjeong-gu, Busan, South Korea

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Namsan Patio / Architects Group RAUM" 26 Jul 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/791977/namsan-patio-architects-group-raum> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© Yoon Joon-hwan

韩国釜山 Namsan 平台住宅 / Architects Group RAUM

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.