All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Australia
  5. workbylizandalex
  6. 2015
  7. #thebarnTAS / workbylizandalex

#thebarnTAS / workbylizandalex

  • 20:00 - 27 July, 2016
#thebarnTAS / workbylizandalex
#thebarnTAS / workbylizandalex, © Sean Fennessy
© Sean Fennessy

© Sean Fennessy © Sean Fennessy © Sean Fennessy © Sean Fennessy + 19

  • Builder

    Cordwell Lane
  • Engineer Structural, Civil, Hydraulic

    Aldanmark Consulting Engineers
  • Site Area

    113m2
  • More Specs Less Specs
© Sean Fennessy
© Sean Fennessy
Gorund Floor Plan
Gorund Floor Plan

Text description provided by the architects. The concept was quite simple: retain as much of the existing building fabric as possible. Where services and amenity were required, they have provided new insertions. Working within the original envelope of the barn, they created two distinctive spaces: a long, low one for dining and a tall, smaller space that showcases the original full height of the building while also revealing the underside of the original roof shingles that have been painstakingly cleaned by the architects.

Diagrams
Diagrams

All new work has been made to read differently from the existing fabric and in this way the important qualities of the building’s past have been retained. The Burra Charter mantra of “do as much as necessary, as little as possible” has led to the retention of much of the rich textures of the stonework, timberwork and plasterwork. As a result the ingenuity of the new insertions is emphasized.

© Sean Fennessy
© Sean Fennessy

Every opportunity to maximize spatial usefulness has been exploited. For example, the new glazing finishes flush with the exterior sandstone, heightening the awareness of the “new,” while internally these inserted window boxes provide much needed ancillary storage space. Inside, the architects have succeeded in preserving the sense of the barn’s original height by making the adjacent spaces lower as well as dividing space according to the structure and spacing of the original horse stalls.

© Sean Fennessy
© Sean Fennessy
© Sean Fennessy
© Sean Fennessy

Working within the original envelope, they have used volume, outlook and a clear material strategy to define spaces and encourage variety and play.

This project overwhelmingly demonstrates that less can be much more.

© Sean Fennessy
© Sean Fennessy
© Sean Fennessy
© Sean Fennessy
Section
Section

View the complete gallery

About this office
Cite: "#thebarnTAS / workbylizandalex" 27 Jul 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/791815/number-thebarntas-workbylizandalex/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© Sean Fennessy

谷仓改造而成的住宅#Thebarntas / Cumulus Studio

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.