Gozu House / OPUS

Gozu House / OPUS

© Isaac Ramirez© Isaac Ramirez© Isaac Ramirez© Isaac Ramirez+ 25

El Retiro, Colombia
  • Architects: OPUS
  • Area Area of this architecture project Area:  500
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2015
  • Photographs Photographs:  Isaac Ramírez
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Construimos EA S.A.S, Cydeca S.A.S, Maria Paula Zuluaga
  • Project Managers Architects:Manuel Jaén, Carlos David Montoya Valencia, Carlos Andres Betancur
  • Coordinator Architect:Manel Mérida Yeste
  • Design Team:Mateo Marín, Santiago López Posada, Carlos Alberto Cano Bedoya, Juan Sebastian Restrepo
  • Management And Construction:Construimos EA S.A.S
  • Structural Engineering:Cydeca S.A.S
  • Interior Design:Maria Paula Zuluaga
  • City:El Retiro
  • Country:Colombia
More SpecsLess Specs
© Isaac Ramirez
© Isaac Ramirez

Text description provided by the architects. This House, located in a natural environment at 2,200 m height, pretends to opens, in a sensitive way, to the different surrounding landscapes of the place by proposing diffuse limits between the inside and the outside of the House. The social module is oriented towards the East, and the room’s module is oriented towards the West. They are connected through a central body of access in relation to the external spaces defined between both modules. A succession of folds in the vegetated cover evoke the movements of the mountains that configure the inner spatiality.

© Isaac Ramirez
© Isaac Ramirez
Elevation
Elevation
© Isaac Ramirez
© Isaac Ramirez

Inside, the social area is part of a high roofing common space that allows observing the views of the Valley. A broad winding corridor connected to the central area and the intermediate patios distribute the access to the bedrooms that are open to the forest.

© Isaac Ramirez
© Isaac Ramirez

The metal structure is shown with the reddish oxide in contact with the stone and the pinewood as the predominant materials of the House, both inside and outside.

© Isaac Ramirez
© Isaac Ramirez
Plan 1
Plan 1
© Isaac Ramirez
© Isaac Ramirez

The thermal inertia that provides the green roof joined to the strategies of solar caption through the skylights and the glass cover of the central module allows heating the inside and preserves the thermal comfort due to the variations in the temperature between day and night.

© Isaac Ramirez
© Isaac Ramirez

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Gozu House / OPUS " 16 Jul 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/791368/gozu-house-opus> ISSN 0719-8884
© Isaac Ramirez

哥伦比亚Gozu住宅/ OPUS

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.